Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nove prostorije za čačanske šahiste u Klubu Borac

post-title
Foto: Press služba


Danas su svečano otvorene prostorije za Šahovski klub Borac Čačak i u čast velikog ljubitelja šaha i predsednika ovog kluba Bojana Janjića, otkrivena je spomen ploča sa njegovim imenom.

Šahovski klub Borac osnovan je davne 1938. godine, dok se ovim sportom u Čačku bavi oko 150 mališana. Grad Čačak je prepoznao višedecenijski problem kluba, obezbedio prostorije u zgradi u kojoj se nekada nalazilo JKP „Komunalac“ u Uilci cara Lazara, koje su opremljene potrebnim nameštajem. Za ove namene je iz gradskog budžeta izdvojeno oko sedam miliona dinara.

-Posle 27 godina smo dobili prostor koji je izvanredan. Oko 150-oro dece pohađaju škole šaha u osnovnim školama u Čačku, a najbolji od njih prelaze ovde u klub. Prostorije će biti otvorene svakog radnog dana od 8 do 22 časa za naše polaznike, ali i sve ljubitelje šaha – rekao je predsednik Kluba Ivan Dimitrijević.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović je izrazio veliku zahvalnost Bojanu Janjiću, kome je otkrivena spomen ploča, za sve ono što je učinio za ovaj Klub.

-Bojan je bio veliki entuzijasta, pre svega ljubitelj šaha i predsednik ovog Kluba 11 godina. Zahvaljujući njegovoj upornosti, ovaj devastirani prostor prilagodili smo nameni i drago mi je što će veliki broj polaznika, a pre svega dece imati prostor u kome će se baviti ovim umnim sportom – istakao je gradonačelnik Čačka.

Predstavnivcima Šahovskog kluba Borac i Grada Čačka zahvalila je i supruga Bojana Janjića Biljana Janjić, koja je istakla da je porodica i te kako polaskana gestom otvaranja spomen ploče na zgradi u kojoj se Klub nalazi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar