Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U okviru Nacionalne konferencije „Nevidljive heroine Srbije” u Čačku održan Sajam lokalne hrane

post-title
Foto: TOČ


Čačak - Povodom danšnjeg Međunarodnog dana seoskih žena, u Čačku se trenutno održava Nacionalna konferencija „Nevidljive heroine Srbije", čiji je cilj osnažiti žene na selu koje rade i po 15, 16 sati, od jutra do mraka.

Mnoge od njih žive u kućama i obrađuju imanja koja nisu u njihovom vlasništvu.

Mira Minović iz Katrge  ističe značaj ovog današnjeg događaja čiji je cilj osnažoti ženu na selu i poboljšati njen položaj u društvenj zajednici.

1728993128255

Mira Minović iz Katrge, foto: 4N Studio

 


„Žene na selu su prave heroine u pravom smislu te reči i mnoge stvari što ne može žena u gradu, može žena u selu. Žena na selu je stub kuće i porodice, od samo jedne bašte može da othrani svoju porodicu i treba ukazati na njihov značaj. Centar za negovanje tradicije i Grad Čačak su s e svojski potrudili da osnaže ženu na seoskom području i ukaže na poziciju vidljivosti u društvu, oni su nas pronašli u našim ruralnim selima sa leve i desne obale Zapadne Morave. Mi smo danas u prilici da izađemo ovde i prikažemo šta smo sve iz naših bašta i ručno proizveli”, rekla je Mira Minović iz Katrge.

 

1728993138287

Maja Vesković iz Kačulica, foto: 4N Studio

 

Maja Vesković iz Kačulica, kaže da je ovo izuzetno važan događaj koji ženama sa sela omogućava broje mogućnosti od kojih prodaja proizvoda i mogućnost izlčaska na tržište.

1728993156946

Miljana Bežanić ispred Centra za negovanje tradicije, foto: 4N Studio

 


„S obzirom na to da je danas Međunarodni dan seoskih žena, ovo je veliki i jednstven događaj koji ženi daje na značaju. Žena na selu je posebna, posebna po tome što obavlja mnoge poslove i po tome što je sposobna da prehrani svoju porodicu i to su zaista velike heroina, kao što je to danas na konferenciji i tema dana”, zaključila je Miljana Bežanić ispred Centra za negovanje tradicije.

 


GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar