Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Grad Čačak se uspešno predstavio na Međunarodnim sajmovima energetike i zaštite životne sredine i prirodnih resursa održanim u Beogradu (FOTO)

post-title
Foto: Mediaportal


Na 19. Međunarodnom sajmu energetike i 20. Međunarodnom sajmu zaštite životne sredine i prirodnih resursa, koji se održava od 14. do 16. oktobra na Beogradskom sajmu pod sloganom „Poruka je u prirodi“, Grad Čačak se i ove godine predstavio sa svojim partnerima, ističući značaj ekoloških inovacija i održivog razvoja. 

Na 20. Sajmu ekologije “EcoFair” predstavnici institucija, proizvođača opreme, distributera, reciklera, operatera, deponija, lokalnih samouprava, komunalnih preduzeća, generatora otpada i stručne javnosti razgovaralo se o održivim praksama, proizvodima i rešenjima koja doprinose zaštiti životne sredine, obnovljivim izvorima energije, recikliranju i upravljanju otpadom, energetskoj efikasnosti, zelenoj gradnji, inovativnim tehnologijama i drugim ekološki prihvatljivim inicijativama. 

 

Predstavnici Grada Čačka na čelu sa pomoćnicom gradonačelnika za zaštitu životne sredine, Marjanom Petronijević, imali su čast da ugoste državne sekretare Ministarstva zaštite životne sredine i rudarstva i energetike, Ivanu Hadži Stošić i Stefana Srbljanovića kojima su predstavili aktuelne projekte koje Grad sprovodi u oblastima energetike i ekologije. 

 

Pored projekata u oblasti energetske efikasnosti, smanjenja zagađenja vazduha, pošumljavanja, digitalizacije i upotrebe savremenih tehnologija u oblasti ekologije, zelene gradnje i razvoja infrastrukture za električna vozila, Grad Čačak i Turistička organizacija Čačka su promovisali i prirodne i turističke potencijale Čačka i Ovčar Banje sa posebnim akcentom na jedinstveni vidikovac na Kablaru, Ovčarsko-kablarsku klisuru, prvi ekološki trimaran i Prirodnjački centar. Takođe, pored tradicionalnog partnera Tehnološko-metalurškog fakulteta iz Beograda, na ovogodišnjem sajmu predstavilo se i čačansko socijalno preduzeće specijalizovano za prikupljanje elektronskog otpada. Ova saradnja nam je omogućila predstavljanje inovativnih rešenja za reciklažu i održivu upotrebu prirodnih resursa i očuvanje životne sredine. 

 

Učestvovanje Čačka na ovom prestižnom događaju pokazuje kontinuiranu posvećenost grada u izgradnji održive budućnosti i želju da od relevantnih institucija sazna nešto novo primenljivo u lokalnoj zajednici.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar