Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Todorović - Radovi na Kablaru se završavaju za 20 dana

post-title
Foto: Mediaportal


Čačak - Čačak će u naredne dve godine biti povezan sa četiri autoputa čime će postati najveće saobraćajno čvorište za drumski saobraćaj u Srbiji.

Zahvaljujući autoputu „Miloš Veliki”, ali i podršci Vlade RS u Čačku su realizovane brojne investicije.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da je Čačak u poslednjem periodu postao poznat prvenstveno izgradnjom infrastrukture.

„Najvažnijom saobraćajnicom autoputa Miloš Veliki, Beograd - Čačak sa nastavkom ka Požezi. Izgradnjom Moravskog koridora Čačak - Pojate i četvrtim autoputem koji će se u naredne dve i po godine realizovati Mrčajevci - Kragujevac, takođe i međunarodnim vazdužnim aerodromom Morava u Lađevcima. To nam je donelo ogromne investicije, pre svega strane, dve nemačke ogromne fabrike Forverk i Eldeze koji trenutno zapošljavaju 1 005 ljudi, PWO koji nadam se već do kraja ove godine će zaposliti prvih 300 ljudi i naravno domaća privreda koja je u velikom zamahu”, kazao je Todorović za NewsmaxBalkans.

Čačak je bio i prva nacionalna predstonica kulture, koja mu je donela velike projekte i tri nova muzeja, Muzej srpske pravoslavne crkve, Etnološki muzej a do kraja godine će se završiti i jedan specifičan Muzej košarke.

Ove godine završava se i Zdravstvena stanica u Ljubiću, vrtić u Zablaću i naravno vidikovac na Kablaru sa pristupnom saobraćajnicom.

On je napomenuo da se već šest godina radi na ozakonjenju i izradi projektno - tehničke dokumentacije za novu bolnicu i za te namene je izdvojeno 157 miliona dinara.
„Na proleće se očekuje da će se krenuti sa prvom fazon izgradnjom nove bolnice u Čačku, negde oko 24 000 metara kvadratnih a uskoro se očekuje i početak izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena na preko 12 000 metara kvadratnih, preko puta Agronomskog fakulteta i na tom projektu i planskim aktima rađeno je skoro sedam godina”, istakao je gradonačelnik.

U sklopu izgradnje Opšte bolnice u Čačku, druga faza je izgradnja RH centra u Ovčar Banji koji će podići kvalitet usluge.

„Samo uređenje Ovčar Banje, Prirodnjačkog centra koji smo otvorili potpunom rekonstrukcijom posle 37 godina, stavljanjem u funkciju železničke stanice u samoj Ovčar Banji a radi se o tehničkoj dokumentaciji za obaloutvrde. Vidikovac na Kablaru koji je nestvarno lep biće gotov za nekih dvadesetak dana, a pristupne saobraćajnice će se raditi do kraja ove godine i završiti na proleće. Ovčar Banja će biti jedna od najvećih turističkih atrakcija, pored vidikovca i RH centra, tu je i deset srednjovekovnih manastira u našoj maloj Svetoj Gori”, rekao je Todorović

Mališani u Čačku, njih 5 000 smešteno je u vrtiće koji pripadaju Predškolskim ustanovama čiji je osnivač grad i četiri čiji je osnivač pravno ili fizičko lice.
„Nedostaje mesta za nekih još 400 mališana. Otvaramo do kraja godine vrtić u Zablaću za 130 dece, radimo rekonstrukciju vrtića Nadežde Petrović u samom gradskom jezgru i u narednoj godini planiramo da izgradimo vrtić u Trbušanima”, kazao je Todorović

Gradonačelnik Čačka zaključio je da sve ovo ne bi bilo moguće bez velike podrške države Srbije i predsednika lično.

 

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar