Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanski većnici razmatrali rebalans budžeta

post-title
Foto: GZS


Čačak – Pred čačanskim većnicima danas se našao dnevni red sa 21 tačkom dnevnog reda, od kojih se kao najvažnija izdvaja prva,

koja se odnosi na Usvajanje izveštaja o izvršenju budžeta za prvih devet meseci tekuće godine.

 

„Nešto manje od pet milijardi prihoda odnosno 56,1 odsto ostvarenja osnovne odluke o budžetu. Doneli smo do 30. septembra 33 rešenja o povećanju osnovne odluke o budžetu tako da smo došli na 9,86 milijardi dinara budžeta za tekuću godinu. Ta 33 rešenja o povećanju tiču se isključivo sredstava koja su isplaćena iz državne kase, od raznih ministarstava. Rashod je 54,71 odsto odnosno 1,5 odsto više prihoda nego rasoha. Najviše prihoda od poreza na zarade, oko 2,2 milijarde dinara, poreza na imovinu, raznih taksi i drugih nadležnosti lokalne samouprave”, rekao je prvi čovek grada Čačka, gradonačelnik Milun Todorović.

 

Gradonačelnik je naglasio da je zaključno sa 30. septembrom, kreditno zaduženje grada Čačka 438 miliona dinara, a na konsolidovanom računu grada Čačka bio je 91 milion dinara.

 

Prema rečima gradonačelnika, poslednji kvartal u godini u pogledu priliva novca u gradsku kasu daje najbolje rezultate.

 

Na sednici Gradskog veća usklađeni su kolektivni ugovori predškolskih ustanova „Radost” i „Moje detinjstvo”, čime su oni sada potpuno identični. Takođe je mentorima u tim predškolskim ustanovama omogućeno 3 odsto dodatnih primanja kao i bolovanje zaposlenima u iznosu od 100 odsto.

 

„U narednih nekoliko dana biće raspisan javni konkurs za pravna lica za energetsku efikasnost stambenih objekata. Ono što je dobro, ubeđen sam da će ove godine biti i izolacije stambenih objekata. Nakon toga ćemo raspisati javni poziv i za građanstvo”, kazao je Todorović.

 

Većnici su odlučivali o četiri tekuće budžetske rezerve koje se tiču mesnih zajednica, Sportskog centra „Mladost” kao i pomoć za lečenje jedanaest sugrađana, kao i o šest žalbi od kojih je jedna odbijena, a četiri vraćene na ponovno odlučivanje isnpekcijskoj službi.

 

GZS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar