Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac poražen od Splita u hali kraj Morave

post-title
Foto: Mediaportal


Rundu broj šest AdmiralBet ABA lige košarkaši Borca Mozzart odigrali su kod kuće, pred svojim vernim navijačima, a kao rivala imali su tabor Splita. Reč je o ekipama koje se poznaju dugo, tako da godinama vode zanimljive borbe u regionalnom takmičenju. Baš kao i uvek, okršaj je imao veliki značaj, kako za Čačane, tako i za Splićane. Ipak, kako trijumf može završiti u rukama samo jednog sastava, ovog puta lovorikama se okitio gostujući sastav, koji je slavio rezultatom 61:73 (15:15; 19:17; 15:21; 12:20).

Kao što se moglo i očekivati, meč je počeo prilično borbeno u oba smera. Doduše, ništa drugo se nije moglo ni očekivati. Istina, postignut je mali broj poena, ali to samo svedoči kako su ekipe igrale čvrstu košarku, konstantno na ivici faula. Polovinom deonice Split je pojačao tempo, pa je došao do plus pet (2:7). Jošilo je pogotkom sa distance sprečio rivala da se više odlepi, pa je sve vratio na staro. Nije prošlo dugo, a Borac je preko Valinskasa preokrenuo rezultat (10:7). Do okončanja prvog kvartala pozicije su ostale nepromenjene, sve je bilo u ravnoteži.

Munjevito je Borac vezao pet poena (20:15), pa je naterao suprotnu stranu da urgentno traži minut odmora. Gosti su se malo stabilizovali, ali nisu bili kadri da poravnaju skor, ili pak da ga prevedu na svoju stranu. Borac je iskoristio nesnalaženje protivnika, pa je posle vezanih koševa Gagića došao do najvećih plus devet (29:20). Posle dužeg perioda Vuko je spustio loptu u koš i tako Splitu doneo željene poene. Ipak, to nije pokrenulo umorne goste, koji su nastavili da kaskaju za razigranim domaćinom. Istina, razlika nije bila znatna, konstantno jednocifrena, ali je ulivala potrebno samopouzdanje. Međutim, u samoj završnici prvog poluvremena i Borac je malo posustao, što je Split iskoristio, pa se ozbiljno približio (34:32).

Trojkom Valinskasa otvoreno je drugo poluvreme. Njega je sledio Gagić, tako da je Borac na fin način ušao u treći kvartal. Šorter je zaustavio nalet rivala pogotkom za tri, pa je i Split došao do željenih poena. Od tog trenutka ponovo se razvila rovovska borba, u kojoj niko nije bio u stanju da ozbiljnije prednjači. Čačani jesu vodili, najviše zahvaljujući trojkama, ali su Splićani bili tik iza. Čak su posle koševa Katića i Šortera preveli skor na svoju stranu (49:53). Uskoro je završen treći deo namenjen za igru, a stanje je bilo itetako izjednačeno. Dakle, na pomolu je bila neizvesna završnica.

Početkom završnog dela igračima obe ekipe ruke su se malo skratile, pa je bilo dosta promašaja na oba koša. Tek je Ljubičić, posle gotovo tri minuta, spustio loptu na dno mrežice. Zatim je Šorter ubacio još nekoliko poena, pa je Split imao +10 (51:61). Ujedno, to je bilo prvo dvocifreno vođstvo na meču. Naravno, Borac je pokušao svim silama da promeni odnos snaga. Ali avaj, u tom naumu nije uspeo. Do konca susreta Split je kontrolisao rezultat, pa se iz Čačka vraća sa dva vredna boda.

Borac Mozzart: Boldvin 6, Radović, Pavićević 4, Nikolić 2, Jošilo 13, Ćurčić, Smit 2, Gagić 11, Manojlović 7, Valinskas 16.

Split: Šorter 20, Jordano 7, Katić 5, Kučić 3, Vuko 8, Perkušić, Škara 15, Pavin, Benson 4, Kapusta 7, Ljubičić 4.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar