Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Fakultet tehničkih nauka u Čačku na mapi PISA ispitivanja

post-title


Međunarodni program procene učeničkih postignuća PISA (Programme for International Student Assessment), koji organizuje OECD, ove godine se u Srbiji realizuje peti put u toku aprila i maja meseca, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Prvi put od kada se kod nas sprovodi PISA ispitivanje formiraju se regionalni timovi koji će da koordiniraju i pružaju podršku školama obuhvaćenim ispitivanjem.

Na Fakultetu tehničkih nauka je 27. marta 2018. godine održana obuka regionalnog tima za PISA ispitivanje na teritoriji školskih uprava u okruženju. Učesnici obuke su bili izabrani studenti pete godine Integrisanih akademskih studija Tehnika i informatika – budući master profesori tehnike i informatike, podržani članovima Katedre za pedagoško-tehničke nauke. Obuku je obavila prof. dr Dragica Pavlović Babić, nacionalni menadžer PISA projekta, s nacionalnim instruktorima. Zadatak tima je da izvrši obuku saradnika projekta iz škola, obezbedi IT podršku i sprovede testiranje.

Fakultet tehničkih nauka u Čačku je postao prva institucija van Beograda na kojoj je formiran regionalni tim za PISA ispitivanje. http://pisa.rs/



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar