Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačani iz Čikaga za Stefana

post-title


Na inicijativu potpredsednika UO FK Borac Saše Turovića, Čačani koji žive i rade u Čikagu su prikupili novčana sredstva koja su neophodna za lečenje mladog igrača Stefana Lazića. Uz igru na terenu, organizovano je i humanitarno druženje, gde su prikupljena sredstva.

''Ispred fudbalskog kluba Borac se zahvaljujem našem potpredsedniku Saši Turoviću, ali i ostalim našim prijateljima i nekadašnjim saigračima koji žive i rade u Americi. Pokazali su veliku humanost i srce i pomogli svom mladom sugrađaninu i njegovoj porodici u ovim teškim trenucima. Još jednom veliko hvala'' - rekao je direktor kluba Ivan Stevanović.

Prikupljena sredstva je u klub donela i predala Božana Krupniković. Ispred Čačana iz Čikaga obratila se dirljivim pismom koje je pročitala u pres sali Gradskog stadiona u Čačku:

''Ceo naš život je jedna velika utakmica. Smenjuju se i navijači i igrači sa tog životnog terena, ali jedan sudija ostaje večno, kog možemo umoliti samo molitvom i verom. Naš Čačanin Stefan, mladi fudbaler Borca je na jednoj utakmici brutalno fauliran za trajan izlazak iz jedine i najvažnije - životne igre. Faul je u tom trenutku vredeo više od života. Opakoj povredi smo tajno spremali crveni karton. ''Udruženje Čačana'' iz Čikaga, u kome je puno onih koji su kao i Stefan terali loptu pored Morave, se odazvalo. Obukli su svoje dreseve i stali rame uz rame sa Stefanom da nastave utakmicu dok se kopačke ne izližu, do kraja, do pobede. U poluvremenu su organizovali humanitarno dobrotvornu akciju u kojoj su prikupljena sredstva za drugo poluvreme u kome se Stefan operiše, a opaki napadač se hirurški trajno eliminiše iz njegovog života, po pravdi Boga, porodice, vere, prijatelja, saigrača... Ljudska liga obraza i časti je osvojena, a Stefanov trijumf očekujemo sa velikim žarom vere i bakljama koje bukte u našim srcima, za njim, za Stefanom našim...Stefane uz horsko skandiranje sa svih čačanskih tribina sveta, želimo ti brzo ozdravljenje, još brži oporavak i još puno, puno briljantnih pobeda... Tvoji ČAČANI''. FK Borac



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar