Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kadeti Borca na završnom turniru

post-title


Kadetski tim Borca učestvovaće na završnom turniru Triglav Kadetske lige Srbije, koji će biti održan u Beogradu od petka 20. do nedelje 22. aprila.

[caption id="attachment_73448" align="aligncenter" width="960"] foto: Dejan Tutunović[/caption]

Organizator ovog turnira je ekipa Mega Bemaks. U prvoj, četvrtfinalnoj utakmici, Čačanima će rival biti ekipa Zemun Fitofarmacija. Tim koji sa klupe predvodi Mihailo Šušić ove sezone je beležio zaista impresivne rezultate. Kadeti Borca su pokazali da predstavljaju svetlu budućnost kluba, ali i grada Čačka. Igrali su fenomenalno, naročito kod kuće, a često su protivničke ekipe demolirali razlikom od 30, 40 pa i 50 koševa. Sve u svemu, sigurno je da Borac predstavlja možda i glavnog kandidata koji će na završnom turniru pokušati da ugrozi primat Zvezde, Partizana i Mega Bemaksa.

Trener kadeta Borca Mihailo Šušić naglašava da je osnovni zadatak razvijanje mladih igrača.

,,Svakako da je naš glavni cilj razvijanje mladih i perspektivnih košarkaša, koji će u budućnosti moći da nastupaju za prvi tim Borca. Da bi se u tome uspelo, igračima se mora pružati šansa da igraju i stiču iskustvo preko takmičenja u mlađim selekcijama. Završni turnir je lepa prilika za to. Dodao bih da je ova generacija veoma uspešna, zaista sam ponosan na sve igrače“, reči su Šušića.

Strateg Šušić ne krije zadovoljstvo zbog svega pokazanog ove sezone. Naravno, ambicije Borca se ne završavaju samim plasmanom na završni turnir.

,,Zadovoljni smo dosadašnjim rezultatima. U ligaškom delu prvenstva bili smo treći, tik iza Zvezde i Partizana, što je veliki uspeh. Naravno, potrudićemo se da izborimo učešće u polufinalu, što bi bila lepa satisfakcija za sav trud tokom sezone“.

Kormilar kadeta Borca se dotakao i protivnika na završnom turniru. Dodaje da će duel Borca i Zemuna biti najzanimljiviji.

,,Od četiri četvrtfinalna meča smatram da je naš duel protiv Zemuna najzanimljiviji. Biće jako neizvesno. Dva puta smo se sastajali sa Zemuncima i ostvarili smo isto toliko pobeda. Međutim, reč je o kvalitetnom sastavu, imali su statistički najkorisnijeg igrača ligaškog dela. Očekujem da će biti viđena dobra borba i lepa košarka“, naglasio je Šušić.

Što se tiče ostala tri četvrtfinalna susreta, realno je očekivati pobede uslovno rečeno domaćih timova.

,,U ostala tri para Zvezda, Partizan i Mega su favoriti, ne bi trebalo da dođe do nekog iznenađenja“, dodao je naš sagovornik. Kapiten kadeta i prvotimac Borca Boško Bumbić izjavio je da njegov tim očekuje velika borba u Beogradu. Takođe, smatra da je Borac favorit u duelu sa Zemunom.

,,Na završnom turniru Triglav Kadetske lige Srbije očekuje nas velika borba. U četvrtfinalu igramo protiv ekipe Zemuna. Reč je o kvalitetnom sastavu, predvođenom najboljim igračem ligaškog dela. Međutim, smatram da smo mi favoriti, a ostaje da to pokažemo na terenu. Ukoliko eventualno ostvarimo pobedu, u polufinalu nas najverovatnije očekuje duel sa Zvezdom, timom koji slovi za glavnog favorita“, reči su mladog plejmejkera ekipe iz Čačka.

Utakmica između Borca i Zemuna zakazana je za petak 20. april, a početak je u 19 časova. KK Borac, Nikola Minović



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar