Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Završeno polufinale City Games-a u Čačku (FOTO)

post-title


Nakon održanih kvalifikacija u Valjevu, Knjaževcu i Vranju sinoć je na gradskom bazenu u Čačku u polufinalnoj večeri City Games-a snage odmerilo 6 ekipa. Takmičari su došli iz Vranja, Knjaževca, Zaječara, Užica, Valjeva i Čačka a svi su imali samo jednu želju - da prođu u finale ove međunarodne manifestacije.

Timovi su se takmičili u 6 disciplina a publika sa tribina dala je sve od sebe da bude dobra motivacija domaćem timu iz Čačka. Nakon prve igre “Leteći vaterpolo” Užice osvaja najviše poena (10), Čačak završava igru na drugom mestu (8 poena) a iza sebe ostavlja Vranje (6 poena), Zaječar (4 poena), Knjaževac (2 poena) i Valjevo (0 poena). Druga igra “Spasavanje turistkinje” donosi male promene na tabeli. Svoje turistkinje za najkraće vreme spasio je momak iz Knjaževca i tako svojoj ekipi na konto upisao još 10 poena. Zaječar je bio bolji u drugoj igri i osvojio 8 poena. Momci iz Vranja i Užica uradili su to za isto vreme i upisali sebi po 6 poena. 2 poena ide Valjevu, dok Čačak na razočarenje publike ovu igru završava na poslednjem mestu (0 poena). “Vodena alka” potpuno menja tok takmičenja i nakon ove igre situacija na tabeli postaje neizvezna. Nakon tri igre čak tri tima našla su se na prvom mestu sa po 22 poena: Zaječar, Knjaževac i Vranje, dok Užice nakon ove igre završala sa drugim mestom na tebeli i 20 poena. Čačani ukupno imaju 8 a Valjevo je i dalje na poslednjem mestu sa osvojenih 4 poena. U igri “Trka bačvi” Čačani se bude i osvajaju najviše poena, dok su najmanje sreće imale devojke iz Vranja. Nakon četvrte igre situacija postaje malo jasnija. Knjaževac zauzima prvo mesto sa 28 poena, iza ostaju Zaječar sa 26 poena , Vranje i Uzice izjednačeni u ovom trenutku sa 22 poena, Čačak 18 i Valjevo 12 poena.

Ekipa iz Valjeva budi se u pretposlednjoj igri Vošarka i uzima maksimalan broj poena, dok jedan od favorita, ekipa iz Zaječara igru neočekivano završava sa njagorim vremenom. Nakon ove igre situacija na tabeli je sledeća: Knjaževac i dalje vodi sa 34 poena, Užice izbija na drugo mesto sa 30 poena, Zaječar pada sa drugog mesta i ostaje na 26 poena, iza Vranje sa 24 poena a Valjevo uprkos pobedi u ovoj igri ipak ostaje na poslednjem mestu sa 22 poena, koje deli sa ekipom Čačka. Ipak poslednja igra “Veslo” bila je odlučujuća i upravo njeni rezultati odredili su pobednike ovog polufinala. Na poslednjoj poziciji nalazi se ekipa iz Vranja sa 24 poena, Čačak je bio bolji za samo jedan poen i polufinale završava na pretposlednjem mestu sa osvojenih 25 poena, ispred je Valjevo sa 31 poenom, bronzane medalje osvaja ekipa iz Uzica sa 36 poena, srebro ide u Zaječar koji je osvojio 38 poena a zlatne medalje oko vrata stavljaju momci i devojke iz Knjaževca koji su u ovoj polufinalnoj večeri osvojili 49 poena.

Medalje prvoplasiranima dodelio je pomoćnik gradonačelnika Čačka, Vladan Milić koji je tom prilikom izjavio da mu je žao što Čačak nije prošao u finale ali da je ponosan na svoje sugrađane jer su bili odlični domaćini.

U finale na Zlatiboru prolaze prve tri ekipe pa će se tako u nedelju od 18:30 na bazenu hotela Olimp pored Kragujevca, Subotice i Kikinde naći i ekipe Uzica, Zaječara i Knjaževca. Očekuje nas oštra borba jer može biti samo jedan grad koji će predstavljati Srbiju na međunarodnom finalu u Luksemburgu sa još 15 zemalja.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar