Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gradonačelnik Todorović sa predstavnicima Zavoda za javno zdravlje posetio kompaniju "Sloboda"

post-title


Gradsko rukovodstvo sa predstavnicima Zavoda za javno zdravlje Čačak, posetilo je danas kompaniju Sloboda, tako da su bili u prilici da obilaskom određenih objekata vide na koji način ova kompanija radi po važećim standardima i u skladu sa zakonskom regulativom u oblasti zaštite životne sredine.

U okviru današnje posete obišli su novu halu rezanja iz čijeg proizvodnog procesa nastaju određene količine otpadnih materijala ali je evidentno da se potrošena ulja skladište u burad, dopremaju u skladište opasnog otpada i periodično ulje preuzima ovlašćena kompanija koja se bavi tretiranjem opasnih ulja.

Obilaskom "Fadipove" linije za zaštitu čeličnih i mesinganih čaura videli su da su otpadne vode razvrstane kao kiselo-alkalne i hromne ispirne vode. U sklopu ovog pogona je savremeno automatsko protočno postrojenje za obradu-neutralizaciju otpadnih voda sa automatskim vođenjem obrade preko Skada sistema.

Kompanija Sloboda kao odgovorna kompanija vrlo brzo će dobiti i reciklažni plato gde će se na jednom mestu selektovati komunalni otpad u dogovoru sa našim JKP "Komunalac", a ima i lice koje je odgovorno za zaštitu životne sredine i upravljanje otpadom.

Po svemu sudeći, u ovoj kompaniji se strogo poštuje zakonska regulativa kada je u pitanju zaštita životne sredine i zdravlje naših sugrađana. Kako su rekli i čelni ljudi ove kompanije:

"Uloženo je više od 2,5 miliona evra u prečistače otpadnih voda i permanentno se borimo da poštujemo zakon, da fabrika bude prestižna u svakom pogledu".

Media portal


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar