Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Sve čačanske škole u štrajku

post-title


Članovi četiri sindikata, započeli su danas štrajk skraćenjem časova na pola sata, uz jedan zahtev, a to je da svi sa završenim fakultetom budu u devetom platnom razredu.

Na području Moravičkog okruga nastava je skraćena u 50 škola, a prema rečima predsednika Sindikata obrazovanja Čačak, Vladimira Adžića, tako će biti do kraja nedelje, ukoliko ne dobiju poziv iz vlade za sastanak.

"Od 52 ustanove koje su članice SOČ-a, odnosno Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), nastava je sa časovima od 45 minuta održana u jednoj školi u Ivanjici, kao i u Predškolskoj ustanovi u Gornjem Milanovcu. U Čačku je svih 29 škola u štrajku i zvono se oglašava na pola sata u 21 školi, dok su u ostalim časovi 45 minuta, međutim nastavnici učionice napuštaju 15 minuta pre kraja. U Ivanjici i Gornjem Milanovcu u štrajku je po 10 škola", rekao je Adžić.

On objašnjava da su posle tri štrajka uspeli da bibliotekare iz sedmog prebace u 8/3 platnu grupu i razredne starešine u 9/1.

"Mi ne želimo da delimo ljude zato što za to ne treba više novca", objasnio je Adžić.

U štrajku su članovi USPRS, Sindikat radnika u prosveti, Granski sindikat Nezavisnot i Sindikat obrazovanja Srbije.

Predstavnici sindikata čekaju sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i ministrima Sinišom Malim i Brankom Ružićem, u suprotnom organizovaće proteste ispred zgrade Vlade Srbije.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar