Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ilija Đoković pred duel sa Zlatiborom: Atmosfera u timu odlična, verujem da možemo do pobede

post-title


U derbiju 15. kola KLS lige košarkaši Borca putuju na okršaj ekipi Zlatibora u Čajetinu (nedelja, 17 časova).

Veoma naporan raspored u decembru dobrano opterećuje čačanske igrače. Duel sa Zlatiborom biće treći za Borac u roku od sedam dana. Prvo je u okviru KLS lige savladan Dinamik, da zatim je u ABA 2 pobeda odneta i nad MZT-om. Zahvaljujući tim trijumfima Čačani idu u Čajetinu u pozitivnom raspoloženju i sa dobrom dozom samopouzdanja.

Borac i Zlatibor su već jednom ove sezone imali priliku da odmere snagu. Tada je u dvorani kraj Morave slavio domaćin rezultatom 86:78. Ne treba sumnjati da će Čajetinci želeti da se revanširaju za taj poraz. Ipak, Borac na gostovanje odlazi kao lider tabele, sa skorom od 12 pobeda i samo jednim porazom. Svakako da tim Jovice Arsića namerava da nastavi pobednički niz u domaćem šampionatu.

Član stručnog štaba u Borcu Miroslav Milić smatra Zlatibor egzekutorom favorita.

"Očekuje nas vrlo teško gostovanje ekipi Zlatibora. U zavisnosti od rezultata ovaj meč može da nam olakša ili oteža nastavak takmičenja u KLS ligi. Zlatibor je nezgodna, iskusna i nepredvidiva ekipa koja naročito na domaćem terenu igra dobru košarku. Već su neki timovi koji su važili za favorite pali u Čajetini. Nadam se da su nam ti rezultati dovoljan signal kakva nas utakmica očekuje", izjavio je Miroslav Milić.

Odlični organizator igre Ilija Đoković veruje da je došlo vreme da Borac zabeleži pobedu u Čajetini.

"Zlatibor je odlična ekipa, koja kod kuće igra na zavidnom nivou. Već neko vreme ne uspevamo da ih pobedimo u Čajetini, što je dovoljan dokaz o kakvom se sastavu radi. To predstavlja jak motiv da se u nedelju potrudimo da prekinemo taj negativan niz. Na taj način bismo ostali na prvom mestu u KLS ligi, što nam jeste primarni cilj. Verujem da uz našu prepoznatljivu igru možemo do trijumfa", rekao je Ilija Đoković, pa nastavio:

"Atmosfera u timu je odlična, naročito nakon nekoliko dobrih rezultata na oba fronta. Pored toga, dobili smo još jednog saigrača, tako da smo sada još jači, naročito u reketu. Sve navedeno će dosta značiti protiv Zlatibora”, završio je reprezentativac Srbije. 

Pored takmičarskog značaja, ova utakmica je bitna i zato što će imati humanitarni karakter. Naime, uprava KK Zlatibor je odlučila da ne naplaćuje ulaz na meč, već će posetioci u dvorani "Vai Tai" donositi poklone namenjene korisnicima Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju "Zračak".



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar