Saopštenje Informativne službe GO SNS Čačak koje prenosimo u celosti:

– Jučerašnje, četvrto po redu okupljanje opozicionih aktivista i građana u Čačku pokazalo je još jednom da organizatori skupa nikako ne mogu, kako kaže naš narod, “da se obuju u jednoj pameti”. Deo zahteva istaknut tokom prvih nekoliko protesnih šetnji više niko i ne pominje, a očito u koordinaciji sa lokalnom organizaciom Dveri meta je ovoga puta bio gradonačelnik Čačka Milun Todorović. Jasno je da čačanska opozicija shvata da na legalan i legitiman način, u institucijama sistema, ne može da sruši lokalnu vlast, a činili su to svim silama uglavnom dezimformišući javnost kako ne postoji skupštinska većina, kako vlada rasulo unutar vladajuće koalicije i ko zna šta još, pa su se sada okrenuli drugim metodama – ulici. Na svu sreću, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou Srpska napredna stranka i njeni koalicioni partneri imaju čime da se pohvale i podiče, pa im ni ovaj dogovoreni i dobro osmišljen, ali providan atak na prvog čoveka grada neće proći.

Ono što svakako treba da zabrine je što se na ovim i ovakvim skupovima, koji imaju čisto politički motiv, pojavljuje veći broj maloletnih lica, pa čak i sasvim mala deca. Kakvu poruku na taj način šalju, trebalo bi ih pitati, jer da je Srpska napredna stranka tako nešto uradila, vajne demokrate i zaštitnici ljudskih prava bi to sasvim sigurno podigli do Ujedinjenih nacija.

Zanimljivo je bilo videti na protestu i brojne islužene kadrove Nove Srbije, Demokratske stranke, LDP-a, URS-a… koji su se za svoje vlasti dobro uhlebili i rešili sve egzistencijalne probleme, a sada glume dušebrižnike i tobože nezadovoljne građane. Naravno, neizostavni deo folklora predstavljali su aktivisti Dveri, koji po njihovim rečima nemaju nikakve veze sa protestima, sem što ih njihovi članovi organizuju i artikulišu zahteve.

Sve u svemu, jedna lepa papazijanija i razonoda za dokone, dok konkursi za posao na brojnim mestima jednim delom ostaju bez odziva. Problem sa kadrovima i radnicima, kako se nedavno moglo čuti, imaće i “Forverk”, koji uskoro treba da raspiše konkurs za prijem radnika u svoje pogone u Preljini. Ali, to je neka druga priča, navodi se u saopštenju.

2 KOMENTARA

  1. Činjenica da se iznose različiti zahtevi protestanata samo ukazuje na to koliko propusta je napravljeno od strane raznih organa vlasti. Ponižavajuće je to da vladajuća stranka u demokratskoj zemlji na sve moguće načine osporava i vređa mišljenje svake osobe koja ne podržava politiku iste.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here