Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će do četvrtka, 26. decembra, biti završeni svi papiri i da će prva faza izgradnje nove zgrade Infektivne klinike u Beogradu početi sledeće nedelje.

Lončar je za Radio-televiziju Srbije (RTS) naveo da je budžet za zdravstvo za narednu godinu veći od ovogodišnjeg i dodao da će se to odraziti i na novu listu lekova o trošku zdravstvenog osiguranja, kao što su lekovi za multiplu sklerozu, hepatitis C i karcinom pluća.

On je rekao da je Ministarstvo zdravlja, pored nedavnog zapošljavanja mladih lekara i medicinskih sestara, od prošle nedelje krenulo i u zapošljavanje nemedicinskog osoblja kao što su spremači i servirke.

Lončar je o današnjoj akciji besplatnih preventivnih pregleda u više od 200 zdravstvenih ustanova širom Srbije kazao da je 8.764 pacijenata otkrilo na vreme bolest koja je izlečiva.

On je rekao da će se nastaviti sa tim akcijama i dodao da je akcija organizovana da bi se podigla svest o preventivnim pregledima i pomoglo starijim ljudima koji nisu stizali da odu na te preglede.

“Zdravstveni sistem, to nije fontana želja da može da birate vi kod kog ćete lekara da idete i kada ćete ići kod njega”, rekao je Lončar.

Izvor: Mondo

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here