Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nestabilno vreme ne posustaje, na planinama se očekuje i sneg

post-title


Proleće ove godine ispoljava sve svoje karakteristike, te smo tako protekli nedelja imali temperature iznad proseka, dok narednih dana nećemo moći da izađemo iz kuće bez kišobrana. Očekuju nas pljuskovi uz grmljavinu, pa red sunca, a na planinama je moguć i sneg. "Nestabilno vreme zadržaće se do kraja sedmice. Danas na području Srbije umereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. Na visokim planinama sneg", navodi se u saopštenju RHMZ-a.
FOTO: RHMZ / SCREENSHOT
Jutarnja temperatura kretaće se od sedan do 12 stepeni, a najviša dnevna od 15 do 19. I u Beogradu se očekuje umereno do potpuno oblačno vreme, povremeno sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima, koji će u pojedinim delovima grada biti praćeni grmljavinom.
FOTO: RHMZ / SCREENSHOT
Duvaće umeren severozapadni vetar. Jutarnja temperatura u prestonici biće oko 10, dok se za najvišu dnevnu temperaturu predviđa oko 17 stepeni. Na severu zemlje takođe promenljivo oblačno sa padavinama, ali uz nešto više sunčanih interval. U Novom Sadu se do kraja nedelje očekuju temperature od devet stepeni tokom jutra, do maksimalnih 21, koliko će biti u četvrtak.
FOTO: RHMZ / SCREENSHOT
Kako na severu, tako i na jugu zemlje. U najvećem gradu južne Srbije, u Ništu takođe nestabilno i promenljivo vreme do kraja nedelje. Pljuskovi, grmljavina, ali i periodi sunčanih interval. Temperature će se kretati od minimalnih devet stepeni tokom jutra, do maksimalnih 19 koliko se predviđa za naredne dane.
FOTO: RHMZ / SCREENSHOT
Na Zlatiboru nešto niže temperature, shodno nadmorskoj visini. Prema prvim najavama do kraja nedelje, na jednoj od popularnijih planina u našoj zemlji, očekuju se pljuskovi praćeni grmljavinom. Temperatura će se kretati od pet stepeni tokom jutra, do maksimalnih 14 koliko će biti u četvrtak. Na Kopaoniku je prema prvim najavama moguć i sneg. Maksimalna temperature za danas je tri stepena, dok tokom sutrašnjeg dana živa u termometru neće preći peti podeok. Do 2. juna će biti uglavnom promenljivo oblačno i nestabilno povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Temperatura malo ispod proseka za ovo doba godine, u većini mesta u intervalu od 18 do 24 stepena. Kako je u januaru i aprilu bilo poprilično malo padavina, kiša je obradovala poljoprivrednike.
Dakle, promenljivo i nestabilno vreme očekuje se do kraja nedelje, te obavezno ponesite kišobrane kada izlazite iz kuće kako vas ne bi iznenadio prolećni pljusak.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar