Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Obradović: Mogli smo do 25%, ali Čačak nije važniji od čitave Srbije

post-title


ČAČAK – Lider Dveri Boško Obradović kaže da mu se ne sviđa povratak Borisa Tadića na opozicionu scenu.

On je to izjavio povodom objavljivanja koalicije Tadićeve Socijaldemokratske stranke (SDS), Nove stranke (NS) Zorana Živkovića i Pokreta slobodnih građana na lokalnim izborima u beogradskoj opštini Vračar.

– Ako smo potpisali ugovor sa narodom i ako smo se obavezali, onda je važno da ostanete pri tome i da tako zaslužite poverenje gradjana. Bojkot je sredstvo koje zaista donosi problem ovoj vlasti. Ne dopada mi se povratak Borisa Tadića, koji je najavio da će se vratiti u novom filmu, ako je taj film da se čitava naša borba svede na odbranu Vračara, mislim da je to neozbiljno. Primera radi, kao Srpski pokret Dveri u Čačku pre četiri godine smo osvojili 25 odsto glasova. Verovatno bismo i na ovim izborima ostvarili sličan rezultat, ali mi se lišavamo toga zbog određenih političkih principa i povratka poverenja građana, jer Čačak nije važniji od čitave Srbije, kao što nije Šabac, Paraćin, Vračar, Stari grad… – rekao je Obradović gostujući na N1.

On smatra da je „mnogo lakša linija manjeg otpora ići na izbore, ući u Skupštinu, dati legitmitet zarad ličnog interesa, a prava borba je bojkot“.

– Kada neko krši ustav, ljudska prava i demokratiju, postavlja se jedno ozbiljno pitanje kako da se vi tome suprotstavite, prvo krenete institucionalno, onda vidite u jednom trenutku da vi nemate institucije, da su zarobljene, onda krenete da se borite vaninstitucionalnim metodama koje su nenasilne. Da li smo u tome napravili određene pogrešne pristupe – da, postojale su greške koje su bile višak, afekat, nepotrebne, bile su greška, ali princip borbe za zaštitu Ustava ne bi trebalo dovoditi u pitanje – izjavio je lider Dveri.

Izvor: N1



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar