Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Parezanović poručuje opoziciji: Sačuvajte dostojanstvo, učite iz svojih grešaka

post-title


Povodom tvrdnji koje dolaze iz Saveza za Srbiju, da izbori nisu legitimni i da je izlaznost lažirana, saopštenjem se obratio narodni poslanik Marko Parezanović. Saopštenje prenosimo u celosti:

"Osporavanje legitimnosti izbora u Čačku u situaciji kada je lista oko Srpske napredne stranke osvojila skoro 7000 glasova više nego 2016. godine, ne priliči ljudima koji plediraju da u javnosti budu shvaćeni na ozbiljan način. Paušalnim osporavanjem rezultata izbora ta realnost neće biti promenjena.

"U pobedi se ne ponesi, u porazu se ne ponizi" stara je srpska izreka. Deo opozicije u Čačku treba da sačuva dostojanstvo u porazu, ali i da konacno nauči nešto iz svojih grešaka. Oni odlično znaju da je na svakom biračkom mestu bilo preko 10 "čuvara kutija". Zašto su propustili priliku da na kutijama imaju svoje ljude to samo oni znaju. Verovatno zato što onda ne bi mogli da pričaju o ukradenim izborima, jer bi ih neko pitao gde su bili vaši kontrolori.

Ako se setimo predsedničkih izbora 2017. godine tada je opozicija na svakom biračkom mestu imala više članova biračkih odbora nego vlast. I onda na kraju izbora kažu da su pokradeni. Pa ako smo mi pored 10 njihovih ljudi na biračkom mestu ukrali glasove onda su oni iz tog dela opozicije mnogo nesposobni. I možda su se baš iz tog razloga odlučili da ovaj put nemaju "čuvare kutija", kako bi lakše osporili rezultate.

Oni su zapravo rezultate osporili i pre izbora, zauzevši unapred stav da ih neće priznati. Tako onih 28 579 građana Čačka koji su glasali za našu listu za njih ne postoje i nisu legitimni. Ne postoje ni građani koji su glasali za druge partije. Oni su tako odlučili i vi dragi građani niste legitimni.

Ko nam to kaže? Pa recimo Boško Obradović, koji je 2017. godine na predsedničkim izborima izgubio 9000 glasova u Čačku, zauzeo 5. mesto, iza Belog Preletačevića, a u rodnom selu imao 3 puta manje glasova od Aleksandra Vučića. Ali on eto ima legitimitet da osporava sve druge.

Jedino u čemu je deo opozicije dosadno uporan, jesu greške koje im iz dana u dan srozavaju rejting i podršku građana, ali su oni ipak uporni u stavu da u Srbiji ništa ne valja sem njih samih.

Tako je veoma lako predvideti svaki njihov potez, pa i ovaj nezreli i infantilni pokušaj osporavanja izbornog procesa. Jer ispada da iako SNS iz izbora u izbore uvećava broj glasova, to ništa ne vredi, jer je opozicija izgubila svoju podršku. Pa sada zbog sunovrata opozicije, po njima vlast nema legitimitet, a ta propala opozicija ga ima. Zanimljiva logika, zar ne?"

Marko Parezanović, narodni poslanik u skupštini RS



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar