Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Domaći, ali i strani gosti uživaju u Ovčar banji

post-title


Pandemija izazvana koronavirusom uticala je i na  promene turističkih  kretanja . Ranijih godina, putovanja su uglavnom bila usmerena ka inostranstvu, a sada su aktuelne destinacije u Srbiji.  U Ovčar banji  interesovanje gostiju je izraženije nego u prethodnih,  čak i 40 godina

U prethodnim mesecima domaći, ali i strani gosti gosti prilikom obilaska Zlatibora i Tare sve češće svraćaju i  u Ovčar banju. Ovaj predeo izuzetnih odlika posećuju i zbog obilaska manastira, oduševljeni su  pogledom sa Kablara na meandre, a kako su nam rekli kada je lepo vreme vidi se i Čačak. Vožnja katamaranom je takođe ono što upotpunjuje njihov boravak. Što se tiče smeštaja, uglavnom  sami nalaze uz pomoć interneta, a planinari uglavnom dosta ranije rezervišu.

Foto: Infopress

Slavko Maletić, više od deceniju brine o Planinarskom domu. On napominje, da dom uglavnom posećuju  domaći, ali ima  turiista i iz inostranstva, nedavno je ugostio goste iz Francuske.

U Planinarskom domu,,  Kablar",   napravljena je kapija na ulazu, kao i roštilj, a uredili su i edukativnu školu za decu kako bi upotpunili sadržaj za sve generacije. Ovčar banja  može se pohvaliti i sa veoma bogatim biljnim i životinjskim svetom.Registrovano je više stotina biljnih vrsta, a na šumovitim i stenovitim stranama Kablara rastu i retke vrste orhideja, po kojima se ovaj deo naše zemlje izdvaja,  i čini jedinstvenim. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar