Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ipak će se održati Sabor violinista u Pranjanima

post-title


Pre tačno godinu dana osnovan je Sabor violinista Srbije u selu Pranjani, na pola puta između Takova i Miloševe Dobrinje. Ovogodišnji Sabor odložen je zbog aktuelne situacije, ali Pranjanci ne odustaju i on će biti obeležen iduće subote u 18:00 časova veličanstvenim `kolom na distanci`, a odsviraće ga pet najboljih srpskih violinista. Biće podignuta i saborska zastava ali izostaće takmičarski deo kao i posetioci koje organizatori nisu pozivali, kako se zdravlje ljudi ne bi dovodilo u pitanje.

Mini svečanost odigraće se u centralnom delu varošice gde će biti otkriven postament violinisti i ploča na kojoj su ispisana imena pobednika prvog Sabora a na kojoj će se, u vremenu koje dolazi, upisivati i budići.

„Na današnji dan održan je jedan od najuspešnijih, veličanstvenih skupova posvećenih narodnom stvaralaštvu. Bio je to prvi Sabor violinista Srbije. Ostaće za naredna pokoljenja a zauvek je promenio istoriju male planinske varošice. Selo Pranjani tada je postalo prestonica violine, i tako će biti u decenijama koje dolaze!! Imao sam tu čast i Božiju blagodat da budem jedan od osnivača i autor Sabora”, naveo je na svojoj fb stranici Gvozden Nikolić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar