Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Najveselije selo u zapadnoj Srbiji: Ovako je simbolično obeležen Sabor violinista Srbije u Pranjanima (FOTO)

post-title


Dobar glas daleko se čuje i ne može se zaustaviti, tako je i ove godine iako je odložen usled epidemije korona virusa, Sabor violinista simbolično obeležen u Pranjanima. 

Uz zvuke himne "Svilen konac" podignuta je Saborska zastava, sa željom da se sledeće godine Sabor okupi rekordan broj posetilaca.

Foto: RINA

"Pranjani su nakon prošle godine postali mesto za koje zna čitava Srbija, ali i stanovnici van naših granica. Sabor violinista je od izuzetnog značaja za ceo ovaj kraj. Ove godine odložen je, jer je zdravlje svih nas na prvom mestu, ali već sledećeg avgusta očekujemo da najbolji ponovo ukrste svoja gudala na velikoj pozornici", rekao je predsednik Saborskog odbora, Dejan Kovačević.

Foto:RINA

Nakon dugogodišnjeg lutanja violina je konačno dobila svoju prestonicu na padanima Suvobora, a u centru Pranjana postavljena je u skulptura violiniste koju je je radio akademski vajar iz Ljubovije, Bojan Grujić. Ispod statue, postavljena je i tabla na kojoj će biti upisana sva imena pobednika. Na njoj je zlatnim slovima upisan Momir Jovanović iz Novog Sada, prvi pobednik Sabora violinista u Pranjanima.

"Iako su mnogi bili skeptični, Sabor je zaživeo i pobeda je donela mnogo toga. Pre svega više posla, ali i bolju zaradu, jer nije isto kad ste prva violina Srbije. Velika mi je čast da sam upravo ja taj koji je prvi osvojio to laskavo priznanje. Ovakav vid takmičenja treba da bude motivacija svim mladim violinistima", izjavio je Momir.

Uz zvuke violine odigrano je i veliko srpsko kolo, iz držanje distance i opet je i ovog avgusta, uprkos korona virusu selo Pranjani bilo najživlje u ovom kraju.

Foto: RINA



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar