Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ogromni krst zasijao na LJubić brdu u Čačku: Bajkeri pružili podršku braći u Crnoj Gori u borbi za svetinje (FOTO)

post-title


Čačak – Stanovništvu u Crnoj Gori koje već mesecim a vodi borbu za očuvanje svetinja, usled donošenja spornog Zakona o veroispovesti, podrška stiže iz svih delova Srbije. Brojni su oni koji su odlučili da u svojoj režiji organizuju litije, pa se prošle nedelje od Beograda do crnogorske granice uputila kolona vozila dugačka nekoliko kilometara.

Foto: RINA

Ovog vikenda najlepša slika poslata je iz Čačka, a za to su se pobrinuli bajkeri Moto kluba „Spartanci“, jer se njih preko pedeset skupilo na LJubić brdu i svojim motorima napravili su jedinstveni „svetleći krst“ .

„Želeli smo našoj braći u Crnoj Gori na neki način da pružimo podršku, jer su oni sada na meti, kao što je srpski narod već mnogo puta bio kroz istoriju. Znam da kada je čoveku teško i najmanji razgovor i gest znači, pa tako će i ovaj naš potez sigurno značiti onima koji se već mesecima na bezbroj načina bore za sve nas Hrišćane i Srbe“, rekao je za RINU, Vukašin Ćurčić.

Foto: RINA

U Crnoj Gori danas se oržavaju parlamentarni izbori, a do devet časova zabeležena je duplo veća izlaznost nego na prethodnim izborima pre četiri godine. Glasa se na 2017 izbornih mesta, a svoje biračko pravo po prvi put iskoristio je i mitropolit Amfilohije.

Foto: RINA


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar