Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Radovan Đoković: Iza nas su dve dobre provere, verujem u pobedu protiv Mladosti

post-title


U okviru priprema za predstojeću ABA sezonu, koja bi trebalo da počne u oktobru, košarkaši Borca rade punom parom kako bi početak takmičenja dočekali maksimalno spremni. Naredni protivnik je Mladost iz Zemuna (utorak, 18 časova, dvorana Borca).

Zbog rečenog su u prethodnom periodu odigrali niz utakmica koje su pokazale da već u ovom trenutku Čačani poseduju znanje, kvalitet, snagu i energiju da se bore sa najboljim ABA ekipama. U prilog kazanom idu poslednje dve utakmice sastava Marka Marinovića protiv FMP-a i Partizana.

Foto: Dragana Stjepanović/KK Partizan

Prvo je u sredu snaga merena sa timom iz Železnika, kog je Borac deklasirao sa čak 29 poena (83:112). Zatim je u subotu na megdan izašao crno-belom taboru, od kog je, nakon velike i srčane borbe, poražen sa pet koševa razlike (71:66).

Bek Borca Radovan Đoković smatra da je utakmica protiv FMP-a pokazala da je  čačanski tim značajno podigao nivo igre, što je na kraju i rezultat pokazao.

,,Odigrali smo dobro prethodne dve utakmice, naročito protiv FMP-a, kog smo porazili sa čak 29 poena razlike. U odnosu na prvu utakmicu sa timom iz Železnika, koju smo odigrali pre otprilike dve nedelje u Novoj Varoši, očigledno je da smo drastično podigli nivo igre. To je, uostalom, bilo vidno i protiv Partizana u subotu. Doduše, moram da kažem da je razlika protiv FMP-a možda i nerealna, jer smo pogodili baš mnogo šuteva. Pored toga, skok i odbrana su bili na zavidnom nivou. Sve to je kao rezultat imalo ubedljivu pobedu”, izjavio je igrač Čačana.

Najbolji pojedinac u redovima Borca na meču protiv Partizana bio je upravo Đoković sa 12 poena. On ističe da je prvo poluvreme bilo odlično po Borac, ali je u drugom gostujući sastav pao, pre svega zbog lošeg skoka.

,,U Hali sportova protiv crno-belih smo odigrali izuzetno dobro prvo poluvreme, koje smo okončali u svoju korist. Međutim, imali smo velikih problema sa skokom, što nas generalno muči, a smatram da je to segment igre na kom moramo još dosta da poradimo. Očigledno je da kada kontrolišemo skok, kao protiv FMP-a, možemo da pobeđujemo svaki tim. Bez obzira na sve rečeno, iza nas su dobre provere, naročito poslednje dve”, dodao je Đoković.

Borac neće imati pregršt vremena za odmor i analizu prethodnih susreta. Već u utorak ponovo mora na parket, jer u dvoranu kraj Morave u goste dolazi Mladost iz Zemuna.

,,Moram da priznam da nam Mladost nije velika poznanica. Još uvek nismo počeli da pripremamo utakmice tako što detaljno skautiramo protivnika, već se više baziramo na svoju igru. Ipak, verujem da ćemo u utorak odigrati još jedan dobar meč u hali kraj Morave i da ćemo upisati novu pobedu u pripremnom periodu”, završio je Radovan Đoković.

Naravno, baš poput prethodnih duela u dvorani kraj Morave, na utakmici Borac – Mladost neće biti dopušteno prisustvo publike i novinara.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar