Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Slatki i slani proizvodi "Moj špajiz" iz gazdinstva Jovašević u Preljini

post-title


Iz  malog porodičnog gazdinstva Jeroslava  Jovaševića iz Preljine  od  početka berbe voća , pa sve do  kasne  jeseni  kada se i za povrće sezona završava,  svakodnevno  izlaze  gotovi  proizvodi   pod nazivom "Moj  špajiz". Preradom  različitog voća i  povrća  Jovašević se bavi već tri godine. U poslu mu  pomažu supruga  i sin , namerava da  proširi   biznis, ali bi  za  plasman robe, kako kaže , bilo značajno udruživanje poljoprivrednika  kroz osnivanje zadruge.

,,Sa jagodom  krećem , sa paprikom završavam" , kaže Jeroslav  Jovašević iz Preljine koji je  preradu voća i povrća  najpre počeo  iz hobija, a danas mu je to primarni posao. Dosadašnjim radom je zadovoljan. Proizvodima , za koje  vlada  sve veće interesovanje , sada uglavnom snabdeva  poznanike i prijatelje.

Foto: Infopress

Desna  ruka  Jovaševiću je supruga  Svetlana. U  radionici smo je zatekli  kada je  završavala  slatko od  smokava, jedno od najzahtevnijih ,ali za  dobru domaćicu , ističe ,  nema tajni  niti  komplikovanog  recepta. Jovaševićima  je ove godine posao  olakšala  mašina za  pasarinje  voća i povrća  čiji je kapacitet 400 kilograma   na sat . Konkurisali su kog  Gradske uprave  za  subvencije , odnosno povraćaj sredstava  i veruju da će ih dobiti.

Foto: Infopress

    Naš sagovornik kaže da je zainteresovan  i za  saradnju sa distributerima, jer  raspolaže  prostorom za skladištenje robe, za otvaranje  hladnjače što bi omogućilo  i zapošljavanje  jednog  broja  radnika .  Za  veće investicije  potrebna  su mu i veća sredstva  koja sam ne  može da obezbedi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar