Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Marinović: Ovaj meč je bila dobra lekcija u pravom trenutku (VIDEO)

post-title


U Čačku nije došlo do iznenađenja. Uprkos velikoj želji tabora Borca da se pokaže pred drugim ,,večitim” rivalom, Crvena zvezda nije dozvolila da bude uhvaćena u zamku. Evroligaški tim Saše Obradovića opravdao je ulogu favorita, pa je na parketu dvorane kraj Morave slavio sa ubedljivih 64:95 (13:23; 18:23; 21:25; 12:24).

Samo u nekoliko uvodnih minuta Borac je bio ravnopravan rival Beograđanima. Ali kada su gosti dodali gas, naročito fantastični Džordan Lojd, Crvena zvezda je polako počela da se odlepljuje od rivala, pa je već nakon 10 minuta igre imala dvocifrenu prednost, koju je tokom meča samo uvećavala.

Naravno, Borac se iz petnih žila trudio da nešto promeni, ali prosto mu ta intencija nije urodila plodom. Na kraju susreta gosti su potpuno zasluženo otišli put prestonice sa sva boda na svom kontu.

Strateg Borca Marko Marinović smatra da je Crvena zvezda ,,spustila na zemlju” njegov tim.

,,Crvena zvezda je bila pravi protivnik u pravom momentu. Posle utakmice sa Partizanom malo smo poleteli, što je normalno. Pokušavao sam da spustim loptu, ali to nije donelo rezultat. Ovo je neka realna slika odnosa snaga između Crvene zvezde i nas u ovom trenutku. Mi nismo još uvek zreli da igramo ovakve utakmice“, rekao je Marinović.

Trener Čačana ističe da je ovaj susret bio dobra lekcija za njegove pulene.

,,Pokušali smo da iskoristimo ovaj trenutak i činjenicu da je Crvena zvezda pre dva dana igrala utakmicu Evrolige sa Baskonijom. Ali očigledno je da nismo dovoljno jaki da pariramo u barem jednom segmentu Crvenoj zvezdi. Bila je ovo jedna dobra lekcija za naredne mečeve“, dodao je Marinović.

Kormilar Borca napominje da već u narednom kolu tim ima novi težak izazov u Podgorici.

,,Mi se okrećemo sledećoj utakmici protiv Budućnosti. Ali ne samo njoj, već uopšte radu i spremanju nastavka sezone. Želimo da probamo da iz ovog teškog rasporeda izađemo što je moguće bolje i pozitivnije“, kazao je Marinović.

Šef struke Crvene zvezde Saša Obradović nakon utakmice mogao je zadovoljno da trlja ruke, jer je njegov tim opravdao ulogu favorita.

,,Uzeli smo vrlo ozbiljno ovu utakmicu. Doduše, bili smo malo nošeni evroligaškom pobedom, koja je takođe bila lepa. Došli smo u Čačak da pokažemo da ipak imamo bolji i kvalitetniji tim. Sa velikom dozom ozbiljnosti smo ušli u meč. Nismo dozvolili Borcu da igra na način na koji je to učinio protiv Partizana. Na našu veliku čvrstinu domaćin nije imao odgovor, a mi smo to radili svih 40 minuta. Na kraju smo zasluženo pobedili“, zaključio je Obradović.

U 3. kolu ABA lige Borac će izaći na megdan Budućnosti. Meč u prestonici Crne Gore zakazan je za subotu 17. oktobar, a počinje u 19 časova. Duel ova dva tima prenosiće ARENA SPORT 2.

https://www.youtube.com/watch?v=5WiovvfHNdc&ab_channel=KKBoracČačak&fbclid=IwAR0nFricKvXBP08rTtdUMIDc0lRiJUDtvi8A6demsUbT2pDwJWpeu5tF0K4


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar