Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Humanost na delu u Čačku

post-title


U znak obeležavanja Svetskog dana protiv siromaštva , Crveni krst Čačak juče je organizovao podelu  paketa  korisnicima Narodne kuhinje.  Pakete sa prehrambenim proizvodima obezbedili su donatori.

Pakete sa osnovnim životnim namernicama kao što su brašno, šećer, ulje, konzerve, ali i konnditorski proizvodi dobilo je 300 porodica. Oni ističu da im pomoć itekako znači, s obzirom na to da nemaju primanja I da je ovo za njih sve.

Donator Zoran Špajaković, već dve decenije pomaže rad Crvenog krsta. Njegova humanost nagrađena je priznanjem srebrnog znaka, a novinovan je  i za  zlatni znak,   kao najviše priznaje Crvenog krsta Srbije.

Foto: Infopress

U Narodnoj kuhinji pripremaju se i obroci za najugruženije Čačane. Zaposleni se trude uz pomoć grada, ali I ljudi dobre volje da pomognu onima koji nemaju osnovna sredstva za život.

,, Trenutno se u Narodnoj kuhinji  Čačak priprema 650 obroka za najugroženije građane Čačka", rekla je koordinatorka rada Narodne kuhinje u Čačku, Radmila Gavrilović.

Foto: Infopress

Međunarodni dan borbe protiv siromaštva obeležava se od 1987.godine  u cilju promovisanja svesti o potrebi iskorenjivanja siromaštva . Ne samo na ovaj dan,  zaposleni u Crvenom krstu Čačak, aktivni su tokom godine, a ove naročito,  zbog specifičnih okolnosti usled epidemije izazvane korona virusom. 



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar