Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Gornji Milanovac: Asfaltirana Solunska ulica

post-title


Asfaltiranje ulice Solunskog fronta završeno je danas. Rehabilitacijom je obuhvaćeno 550 metara od Velerečkog doma na delu od Natalije Carević do raskrsnice sa ulicom Sremskog fronta. Takođe, rehabilitovan je i levi krak ulice u dužini od 100 metara.

Radovima u Solunskoj predhodilo je rešavanje tehničkih detalja odvodnjavanja, asfaltnim rigolama sa ucevljenjem u prvoj polovini ulice, dok je u drugom delu ovaj problem prevaziđen betoskim kanalima, u skladu sa usvojenim tehničkim rešenjem.

Ugovoreni radovi obuhvatili su skidanje postojećih slojeva asfalta u potrebnoj dubini da bi se kvalitetno obezbedio prostor za ugradnju predviđenih slojeva za ugradnju kolovozne konstrukcije.
Rekonstrisanu ulicu danas je obišao Dejan Kovačević, predsednik opštine Gornji Milanovac.

-Drago mi je što smo uspeli ovaj projekat da sprovedemo do kraja, radovi su malo duže trajali ali su izvedeni prema projektu. Urađeno je odvodnjavanje, postavljeni su ivičnjaci sa obe strane ulice. Potrudili smo se da svim meštanima izađemo u susret, tako što smo upodobili ulaze u dvorišta i asfaltirali ih, što nije bilo predviđeno prvobitnim ugovorom. Ipak, naš stav je bio da se odradi sve što je potrebno, sada kada radimo ulicu koja nije rekonstrisana poslednjih 30 godina – istakao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, ovo je pretposlednja ulica koja će biti završena u ovoj godini. U toku su završni radovi u ilici Vuka Karadžića, koja bi trebalo da sledeće sedmice bude puštena u funkciju. U toku je javna nabavka za ulicu Dragiše Nikolića, zatim sledi izbor izvođača a radovi u ovom delu grada počeće na proleće, sa početkom građevinske sezone .

-Planom za ovu godinu predviđena je rekonstrukcija 13 ulica koliko smo i završili. Prezadovoljan sam što smo u 2020., pored svih teškoća koje smo imali, vanrednog stanja, korona virusa i svega ostalog, uspeli da uradimo možda najveći broj ulica - koje nisu rekonstrisane poslednjih tri do četiri decenije, u samo jednoj godini – zaključio je Kovačević.

Početna ugovorena vrednost radova bila je 14.382,744 dinara sa pdv-om, koja je uvećana za regulisanje odvodnjavanja, upodobljavanje ulaza u dvorište i dodatno asfaltiranje, za iznos od 3.753.256 dinara, pa je tako u Solunsku ulicu uloženo ukupno 18.135.998 dinara. Radove je izvelo preduzeće Ratko Mitrović iz Čačka.

U narednom periodu biće urađen projekat saobraćajne signalizacije i pronađen najbolji način da se ograniči brzina u ulici Solunskog fronta.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar