Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



"Uskoro će zaživeti fontana"; Sa gondolom kreće "novo poglavlje" u srpskom turizmu

post-title


Zlatibor - Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović poručio je da će uskoro zaživeti fontana u sredini jezera na Zlatiboru.

Stamatović je rekao da se kapitalni investicioni projekti na Zlatiboru privode kraju, a da će početak rada zlatiborske Gold gondole označiti novo poglavlje u srpskom turizmu.

Foto: RINA

Stamatović podseća da obnovom Кraljevog trga i njegovih pristupnih saobraćajnica, stanovnici Zlatibora i svi njegovi posetioci dobijaju nešto što mnogi turistički centri Evrope nemaju, navodi se na sajtu te opštine.

"Ispod podloge je ugrađeni sistem podnog grejanja koji će omogućiti da desetine hiljada posetilaca naše planine slobodno i bezbedno uživa u svim pogodnostima srpske zimske prestonice. Nadam se da će se do Nove godine situacija sa korona virusom značajno smiriti i da ćemo sa stanovnicima opštine Čajetina, ali i sa svim našim dragim posetiocima opet tradicionalno uživati u seriji novogodišnjih koncerata", kaže Stamatović.

Jezero u centru Zlatibora, uskoro će zablistati u novom ruhu, a krasiće ga i fontana, navodi se na sajtu.

"Od izgradnje, jezero nije ovako detaljno rekonstruisano. Obnovljeno je njegovo korito, na najsavremeniji način uređen sistem odvoda vode, formirane su nove zelene površine oko jezera, rekonstruisane su pešačke staze i plato ispred Кraljeve česme, a uskoro će zaživeti i fontana u sredini jezera. U zimskom periodu će svi moći da uživaju u klizalištu, kako oni najmlađi, tako i oni stariji", najavljuje Stamatović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar