Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Juče održana akcija dobrovoljnog davanja krvi u Čačku

post-title


U zdravstvenoj ambulanti Železničke stanice u Čačku održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Drugu po redu akciju ove godine organizuje Društvo dobrovoljnih davalaca krvi ,,Kap po kap- život" i Sindikat srpske policije Sindikalne grupe Čačak u saradnji sa Institutom za transfuziju Vojnomedicinske akademije.

Veliki broj pripadnika policije i humanih građana odaziva se akcijama u nameri da pomognu onima kojima je potrebna tečnost koja život znači.

Pripadnici Sindikata policije u Čačku pružili su podršku ovoj akciji, a značaj su prepoznale i kolege koje nisu u sindikatu, rekao je generalni sekretar Sindikata srpske policije Čačak, Darko Ocokoljić.

Foto: Infopress

Otpravnik vozova, Nikola Kovačević, rado se odazove svakoj akciji, jer smatra da je to najmanje što može da uradi kako bi pomogao sugrađanima.

Ovakve akcije posebno su značajne u situaciji pandemije Korona virusa, jer su zalihe krvi smanjene, upozoravaju lekari. Broj davalaca sveden je na minimum zbog straha, pa je svaka jedinica krvi dobrodošla, istakao je dr Milan Živković, načelnik odseka Instituta za transfuziologiju i hemobiologiju VMA.

Živković je apelovao na sve koji su izlečeni od koronavirusa i koji to mogu, da daju krv I time pomognu drugima da pobede bolest, a ukazao je i na značaj doniranja takozvane kovid plazme, nakon preležanog virusa Kovid 19, koja ima veliki značaj za lečenje drugih pacijenata u određenom stadijumu bolesti.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar