Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Proizvodi "Budimke" iz Požege uskoro u prodaji

post-title


Do kraja godine na rafovima prodavnica u našem kraju trebalo bi da se nađu prvi proizvodi iz fabrike Budimka. Za četiri meseca, od kako je pokrenuta proizvodna u privatizovanoj fabrici, već je prerađeno oko 10 000 tona voća. U ovom momentu primarna je jabuka, a uslediće otkup dunje i šipuraka. Sirovina stiže iz svih krajeva Srbije, a najviše iz naše opštine i okolnih mesta. Cena je 12 dinara za kg, a isplata robe je u roku od 5 dana.

Milan Kotarac, direktor proizvodnje u Budimci, kaže da je trenutno angažovano preko 100 radnika, a aktivna je linija za proizvodnju voćnih koncetrata i linija za proizvodnju želiranih proizvoda koji će se naći na tržištu za dve do tri nedelje. U plani je i proizvodnja voćnih sokova koji bi trebalo da budu pod imenom Budimke ponuđeni kupcima u decembru i to najpre na području Zapadne Srbije. Proizvodi koji izlaze sa traka u požeškom preduzeću nalaze se u prodaji i u ovom trenutku, ali pod okriljem nekih drugih robnih maraka.

Budimka poljoprivrednicima našeg kraja nudi i dugoročnu saradnju kroz zagarantovan otkup, ali i sadnice za podizanje novih zasada maline, jagode, šljive, jabuke, višnje i šipurka.

Ponovnom pokretanju proizvodnje u požeškoj fabrici dosta su doprineli stari radnici Budimke, kojima je rukovodstvo fabrike veoma zahvalno. Kotarac kaže da Budimka konstantno ima potrebu za prijemom radnika različitih profila.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar