Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Karavan kulture govora u Čačku

post-title


U okviru projekta Karavan kulture govora, u  Centru za stručno usavršavanje Čačak,  priređena su predavanja i radionice za učenike sedmog i osmog razreda i srednjoškolce.  Projekat se sprovodi pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i infomisanja.

Foto: Infopress

Negovanje kulture govora je u 21. veku zapostavljeno. Mladi se više okreću digitalnim tehnologijama , često koriste reči stranog porekla, skraćenice,  koje narušavaju  srpski standardni jezik. Polaznici radionica u okviru projekta,  Karavan kulture govora, smatraju da treba da negujemo jezik, jer je to deo našeg identiteta.

Radionice i stručne tribine,  priređene su sa ciljem očuvanja kulture pravilnog izražavanja .O veštinama i tajnama  pravilne komunikacije predočeno je deci širom Srbije, Republike   Srpske, ali i dijaspore. Glumac i  predavač , Milan Bosiljčić, ističe da je obrazovni sistem više okrenut ka pismenom,  a manje ka usmenom izražavanju , i da bi  to trebalo promeniti.

Karavan kulture govora sprovodi se i u sklopu nacionalne kampanje Negujmo srpski jezik.  Cilj je da se probudi svest  ka unapređenju kulture govora, kako kod dece, tako i kod mladih ljudi.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar