Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U čačanskoj bolnici petoro na respiratoru, od ponedeljka i interno u kovid sistemu

post-title


Čačak - U čačanskoj bolnici na kovid odeljenjima, na današnji dan, je 60 ležećih pacijenata. Od juče je bilo osam prijema, a šest osoba je otpušteno. Na odeljenju intezivne nege je šest pacijenata, od kojih je pet na respiratoru. Broj pregleda u kovid ambulantama bio je 168 od toga 90 prvih i 78 drugih, dok u bolnici je pregledano 73 osobe, i to 55 prvi put.
Prema informacijama iz ZZJZ od poslatih uzoraka pozitivno na kovid - 19 je 26 i to 14 iz Čačka, devet iz Gornjeg Milanovca i tri iz Ivanjice.

„Pacijenti iz Gornjeg Milanovca su u prethodnom periodu bili usmeravani u Kragujevac, sada se ta situacija promenila zbog velikog broja zaraženih u tom gradu, tako da ih moraju slati u čačansku bolnicu. Za sada su nam kovid odeljenja na infektivnom, grudnom i neurologiji a sa internim se kreće od ponedeljka. Borimo se da napravimo kapacitet od 180 postelja, nadamo se da nam neće trebati više za ovaj period. U prethodnom talasu imali smo 220 kreveta i nekih 50 u Plavoj hali u Atenici”, rekao je rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja korona virusa u MO Mihailo Luković.

U samoizolaciji u Moravičkom okrugu zaključno sa današnjim danom je 168 osoba, od toga u Čačku 94, u Gornjem Milanovcu 65, u Ivanjica četvoro i troje u Lučanima.
Luković je optimista i nada se da u ovom talasu epidemiološka situacijau u okrugu neće imati eksplozivni karakter, prvenstveno što veliki broj ljudi ima antitela a i građani su počeli opreznije da se ponašaju. Ne treba zaboraviti da od 1. novembra do sada je registrovano tri smrtna slučaja.

Načelnica Školske uprave u MO Slađana Parezanović rekla je da se situacija što se tiče kovida - 19 u svim osnovnim i srednjim školama i predškolskim ustanovama u Moravičkom okrugu, drži pod kontrolom.

„Školska uprava je u svakodnevnoj komunikaciji sa direktorima obrazovnih ustanova, a podatke smo u obavezi da šaljemo kabinetu ministarstva prosvete. U ovom trenutku na onlajn nastavu prešlo je celo odeljenje ili dve grupe u Tehničkoj školi u Gornjem Milanovcu, jedna grupa u Prehrambeno - ugostiteljskoj školi u Čačku i jedna grupa u Ekonomskoj školi u Čačku. Što se tiče osnovne škole Milica Pavlović, oni imaju učenika koji je pozitivan, ali on je na vreme izolovan iz odeljenjske zajednice i tu nije bilo potrebno da razred prelazi na onlajn nastavu. Mi imamo i zaposlene koji su pozitvini ali s obzirom da su došli iz porodica koje su pozitivne svi su na vreme izolovani i u ovom trenutku za ostale ljude u kolektivu nema opasnosti. Najkomplikovanija organizacija rada je u PU Sunce u Gornjem Milanovcu gde je u sredu detektovano inficiranje zaposlene u kuhinji, tako da se ona zatvorila. Ovih dana poručivali su ketering a od ponedeljka će kuhinja biti osposobljena za rad”, kazala je Parezanović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar