Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Srednja škola "Dragačevo" spremna do kraja godine

post-title


Početkom marta ove godine započeta je rekonstrukcija Srednje škole „Dragačevo” u Guči u vrednosti oko 275 miliona dinara čiji se završetak očekuje do kraja ove godine. Izvođač radova je preduzeće „Konkord vest”.

„Nažalost, ove godine su nas ponovo zadesile poplave u junu koje su omele radove i dovele do odlaganja roka završetka. Škola bi trebalo da bude gotova za oko mesec dana, a trenutno se radi parterno uređenje i postavljanje behaton kocki kao i završni radovi u unutrašnjosti hale. Učionice i njihove rekonstrukcije kompletno su završene, kao i kompletna energetska efikasnost i zamene postojeće vodovodne i kanalizacione mreže. Takođe, za zagrevanje škole prešlo se sa uglja na pelet. Urađena su i dva poligona sa sportskim rekvizitima kao i pratećom rasvetom ”, rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

Foto: MNA/Miloš Lukić

Uređenje škole je bilo neophodno zbog velike poplave 2019. godine, kada je voda u samom objektu dostigla visinu od preko 60cm. Inače, ovo je prva ozbiljnija rekonstrukcija objekta posle 1976.godine, kada je izvršeno useljenje u ove prostorije. Preostala je još zamena nastavničkog materijala i opremanje enterijera za sledeću školsku godinu.

„Spremna je i projektno tehnička dokumentacija za rekonstrukciju Osnovne škole u Lučanima, u vrednosti od 186 miliona dinara. Očekuje se samo potpisivanje ugovora sa Kancelarijom za javna ulaganja, a privodi se kraju i rekonstrukcija Srednje škole u Lučanima", naveo je Milivoje Dolović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar