Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Stiže pomoć za porodicu Bešanski iz sela Dučalovići: Opština Lučani sanira prostorije, a uz pomoć humanih ljudi i renovira kuću

post-title


Lučani - Dragana Bešanski, iz lučanskog sela Dučalovići, majka je petoro dece Marije (7), Filipa (6), Pavla (5), Uroša (3) i Sare (1,5).

Ova 29-godišnjakinja uskoro će postati majka i po šesti put i kako kaže nikada se nije pokajala zbog odluke o mnogočlanoj porodici.

„Moj suprug i ja zaista puno volimo decu i uvek smo želeli da imamo petoro, ali eto, šesta trudnoća nas je sve pomalo iznenadila. Desilo se i zaista smo srećni što će naša porodica uskoro biti brojnija za jednog člana“, kaže za GZS ova majka hraborsti.

Foto: GZS

Najveća podrška Dragani je suprug koji joj pomaže u svakodnevim poslovima i obavezama. On je zaposlen i jedini je koji zarađuje, dok ona brine o porodici.

„Ja sam iz ovog kraja, a kada smo se venčali kupili smo kuću u kojoj danas živimo. Nismo u situaciji da je renoviramo, ali biće vremena, kada deca malo stasaju, sve će biti lakše. Ove prostorije u kojima boravimo pune su vlage pa se malo teže diše od buđi. Najviše smeta Mariji koja ima bronhitis i astmu ali teško sa jednom platom možemo nešto za sada da promenimo“, dodaje Dragana.

Najstarija od dece, sedmogodišnja Marija je učenica prvog razreda i njene želje se razlikuju od želja njenih vršnjaka.

„Volela bih da ovi zidovi ne budu crni i da ne smrde na buđu, da mogu da dišem.“

Da Marijina želja što pre bude ispunjena pobrinula se opština Lučani.

„Porodica Bešanski nije socijalno ugrožena i roditelj je zaposlen. Lokalna samouprava sa ljudima dobre volje uvek je spremna da se uključi u ovakvu akciju. Saniraćemo ove dve prostorije u kojima porodica trenutno boravi i koje su neuslovne za život usled vlage. Čim vremenski uslovi dozvole, sa ljudim dobre volje pokrenućemo akciju kompletne rekonstrukcije kuće”, kaže Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani.

Od lokalne samouprave nisu izostali ni pokloni. Majka Dragana najviše se obradovala novoj veš mašini, a petoro dece slatkišima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar