Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Brat i sestra sa Rudnika prodaju kuću za malu Aniku (VIDEO)

post-title


Dvogodišnja Anika boluje od najtežeg tipa spinalne mišićne atrofije. Vreme da primi gensku terapiju polako ističe. Humanih ljudi, spremnih da pomognu da se kupi najskuplji lek na svetu koji košta više od dva miliona evra, sve je više. Brat i sestra sa Rudnika ipak se izdvajaju.

https://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2020/11/12/17465909/anika.mp4

Kuću na Rudniku Miloš i njegova sestra nasledili su od dede. Kada su čuli da je za lečenje njihove male sugrađanke Anike, potrebno mnogo novca rešili su da je prodaju. Organizovali su aukcijsku prodaju i za sada je kuća dostigla cenu 10.000 evra.

"Ko želi da kupi kuću i ko bude izlicitirao najveći iznos uplatiće novac direktno na žiro-račun i sa uplatnicom će doći kod mene i moje sestre koji smo vlasnici ove kuće i dobiće naravno prenos", kaže Miloš Mijailović.

Na aukciji je i trotinet osvojen na nagradnom konkursu, koji su rođaci Mijailovića iz sela Mutanj rešili da prodaju.

Za Anikin dug i lep život, budimo humani

Pod sloganom "Za Anikin dug i lep život! Budimo humani!", uplata se može izvršiti i van kupovanja karte za koncert, slanjem SMS poruke.

Upisati 858 i poslati SMS na 3030SMS iz Švajcarske - upisati human858 i poslati SMS na 455.

Takođe omogućena je i uplata na dinarski račun 160-6000000732571-65, devizni račun 160600000073290242

Uplata platnim karticama moguća je preko linka ili Pej-pal naloga.

Rešili smo zato što to može da spase devojčicu, kaže Hristina Jakovljević.

"Ja bih voleo da pomognemo bar malo Aniki", kaže njen brat Stefan. 

"Deci sam objasnio koliko bi to značilo da učinimo za tu malu devojčicu, da se oni odreknu tog  trotineta, a da taj novac doniramo za njeno lečenje. Shvativši da je to humano i da bi puno značilo, oni su se složili jednoglasno", priča Ivan Jakovljević.

U brojnim akcijama prikupljanja novca za lečenje Anike Manić do sada je sakupljeno gotovo 900.000 evra, a to je tek blizu pola puta do leka.

"Ostaje nam ta druga deonica, nešto više od pola puta, još milion i dvesta hiljada evra. I mi stvarno iskreno verujemo da možemo preći taj put ako ovakve modele solidarnosti budemo širili što više", kaže Vladimir Jeftović.

Zbog zdravstvenih uslova gensku terapiju, po odluci lekara, Anika mora da primi do sredine decembra, pa je za prikupljanje novca rok sve kraći.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar