Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačak: Sve više zahteva za PCR test, uskoro bez čekanja na testiranje

post-title


Zbog velikog priliva pacijenata u kovid ambulante u Ljubiću i Domu zdravlja stvaraju se velike gužve, zbog čega nije moguće obaviti kovid testiranja u jednom danu.

Značajan broj Čačana žali se da im je PCR testiranje, iako imaju izražene simptome kovid infekcije, zakazano za nekoliko dana unapred.

Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Pajović kaže da je tačno da ne mogu svi biti testirani istog dana, iz prostog razloga što je broj testova ograničen.

– Do pre nekoliko dana smo testirali sve pacijente dan za danom. Dobijamo oko 50 testova od ZZJZ Čačak i samim tim se pravi lista čekanja. Broj prvih pregleda dnevno je oko 100, a to su potencijalno sve kandidati za testiranje. Radićemo i subotu i nedelju, tako da ćemo tu listu smanjivati – navodi Pajović.

Prema njegovim rečima, značajna stvar za rasterećenje gužvi u postupku testiranja mogla bi da bude uvođenje antigenskih testova.

– Očekujemo da dobijemo antigen testove, koji daju rezultat za nekoliko sati. Tako možemo da uradimo i 200 testova u toku dana – zaključio je Pajović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar