Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Srđa Janković: Razmišlja se o pooštravanju mera

post-title


Govoreći o tome kakve su procene u kom pravcu ide epidemija u Srbiji, Janković kaže da u ovom trenutku, nažalost, ne ide na bolje i da moramo da preduzmemo sve što je u našoj moći.

Srđa Janković je, gostujući u Jutranjem programu RTS-a, naveo da su na početku epidemije očekivali da posle prvog, inicijalnog talasa bude više manjih, ali da se pokazalo da koronavirus ima veliki potencijal da se širi i napravi razbuktavanje.

"Očigledno je da ovaj virus ima ogroman potencijal da se širi i prenosi gde god mu se to dozvoli i da napravi razbuktavanje i kao što vidimo imamo treći talas gde je razbuktavanje još veće nego u prethodnim talasima", dodao je Janković.

Govoreći o tome kakve su procene u kom pravcu ide epidemija u Srbiji, Janković kaže da u ovom trenutku, nažalost, ne ide na bolje i da moramo da preduzmemo sve što je u našoj moći.

"To se odnosi na sprovođenje postojećih mera. Potencijalno će one biti pooštrene, ali to je sada u drugom planu. U prvom planu je da svi zajedno sprovedemo sve što je već na snazi, bez rezerve i bez ostatka. Da se svi kontakti koji nisu esencijalni izbegavaju, a ako su neophodni da se obavljaju pod zaštitnom maskom i sa držanjem neophodne fizičke distance", rekao je Janković.

Ako svi tako radimo možemo da usporimo prenošenje i da ublažimo dalji tok ove epidemije, ukoliko to ne učinimo možemo da očekujemo samo da se stvari pogoršavaju, poručuje doktor.

"Predlagali smo skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata"

Na pitanje šta bi podrazumevalo to pooštravanje mera, Janković kaže da je među predlozima skraćenje radnog vremena ugostiteljskih objekata koji služe za zabavu, a koje je trenutno do 23 sata. "Mi smo predlagali da se to skrati, da bude do 18 sati", rekao je Janković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar