Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Amerikanka Anderson odvela Srbiju na Evrobasket (VIDEO)

post-title


Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, pobedom nad Turskom u Istanbulu od 83:76 prektično je obezbedila je učešće na Evrobasketu.

Sjajne su bile izabranice selektorke Marine Maljković u ovim kvalifikacijama, četiri meča, četiti pobede. Ostale su im još dva meča u grupi, sa Albanijom i Litvanijom, i one su na programu u februaru naredne godine.

Ipak, bio je ovo susret prepun drame, Srbija je do pobede stigla posle dva produžetka, a fantastičnu partiju u srpskom timu pružila je Amerikanka Ivon Anderson, koja je postigla 25 poena.

Tokom meča, igračice Turske bile su šuterski raspoložene, pogodile su 13 trojki, ali im ni to nije bilo dovoljno da savladaju naše devojke.

Srbija je imala priliku da slavi u regularnom toku, imale su prednost od pet poena sredinom poslednje četvrtine, ali su posle drame u finišu i 63:63 ušle u produžetke.

Turska je bila nadomak pobede u prvom produžetku, ali je sjajna Amerikanka Ivon Anderson, poenima u poslednjoj sekundi donela našem timu novih pet minuta.

Naše devojke su stekle prednost na startu tog dela igre, uspele su da sačuvaju prednost i ostvare veliku pobedu.

Pored sjajne Andersonove, istakle su se i Sonja Vasić, koja je postigla 18, Jelena Bruks je meč završpila sa 17, a Aleksandra Crvendakić je imala 12 poena.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar