Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



ABA: Borac protiv Krke u Čačku želi do druge pobede u sezoni

post-title


U okviru 8. kola ABA lige u gradu na Moravi koplja će ukrstiti Borac i Krka (četvrtak, 18 časova).

Biće ovo susret tabora koji su u dosadašnjem delu lige upisali po jedan trijumf, pa se zbog toga nalaze u donjem delu tabele. Doduše, Krka je zabeležila poraz više, ukupno šest, dok je Borac pretrpeo pet. Upravo iz tog razloga oba tima će se iz petnih žila potruditi da slave u četvrtak veče u Čačku.

Marko Marinović smatra da su Borac i Krka timovi približnog kvaliteta.

,,Posle sedam kola i utakmica protiv ekipa koje su budžetski stvarno mnogo ispred nas, dolazi nam u goste tim koji je, po mom mišljenju, približnog kvaliteta sa nama. Krka ima isti broj pobeda kao i mi, plus poraz više. Biće to meč u kom će moji igrači, nadam se, uspeti da iskažu sav svoj kvalitet. Moramo pokazati da smo vredni igranja u ABA ligi“, rekao je Marinović.

Da je u Borcu želja za pobedom ogromna ističe i strateg čačanskog tima.

,,Očekujem dobru utakmicu. Naravno, da ima publike mi bismo bili veliki favoriti. Krka je odlična ekipa, a odlikuje je velika borbenost i činjenica da nikad ne odustaje. Moramo to imati u vidu. Neophodno je da od početka susreta budemo maksimalno koncentrisani, a onda će doći i pobeda“, mišljenje je Marka Marinovića.

Aleksa Novaković veruje da sledi period u kom će se Borac vratiti na pobednički kolosek.

,,Nadam se da ćemo nakon niza utakmica protiv odličnih protivnika imati dovoljno samopouzdanja da uđemo u meč protiv Krke na pravi način. Cilj nam je da slavimo u narednom susretu kako bismo se vratili na pobednički put. Nismo imali sreće u nekim duelima, što nas je koštalo većeg broja pobeda. U sledećim mečevima tražićemo svoju šansu da se vratimo u pravi ritam“, kazao je igrač Borca.

On se dotakao i pitanja rostera tima iz Novog Mesta.

,,Imao sam priliku da igram protiv nekoliko košarkaša iz Krke, ostali su mi nepoznanica. Ali verujem da ćemo kroz skauting dobro upoznati protivnika, tako da sam siguran da neće biti previše problema“, izjavio je košarkaš Borca.

Novaković je propustio meč u Ljubljani zbog povrede.

,,Pauzirao sam nedelju dana zbog sitne povrede. Ali sada sam spreman, treniram, a nadam se da ću biti od pomoći timu protiv Krke“, završio je Aleksa Novaković.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar