Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Panel o Industriji 4.0

post-title


Fakultet tehničkih nauka u Čačku u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom danas je organizovao panel o Industriji 4.0, koja je postala globalni međunarodni projekat od 2011.godine. Reč je o primeni digitalizacije u savremenoj industriji u cilju pojednostavljenja i praćenja procesa proizvodnje. Javnosti je panel diskusija dostupna putem You tube kanala Naučno-tehnološkog parka.

Foto: Infopress

Učesnici su imali priliku da usvoje znanja o primeni digitalizacije u industriji, kako bi pojednostavili proces proizvodnje u sopstvenim firmama.

,,Ovaj koncept Industrije 4.0 pruža nam mogućnost da pratimo proces proizvodnje, nabavku, koliko čega je nabavljeno i kada... Sve je dostupno i pojednostavljuje rad tokom celog proizvodnog ciklusa", istakao je vlasnik firme DOO Steel product and project Čačak, Predrag Dramićanin, koji je učestvovao u panel diskusiji.

Panel o Industriji 4.0 organizovan je u okviru programa posvećenog jubileju Fakulteta tehničkih nauka u Čačku, čiji studenti aktivno učestvuju u događajima koji podrazumevaju korišćenje savremenih tehnologija

Foto: Infopress

Podršku u organizaciji dvadesetosmog po redu panela o Industriji 4.0, pružio je i Mašinski fakultet iz Beograda u cilju razmene iskustava i daljeg obrazovanja mladih inženjera koji će radno mesto naći u svetu savremene industrije.

,,Poslovna paradigma savremenih preduzeća je "digitalizuj se, ili nestani". Mi smo od 2015.godine počeli sa uvođenjem ovog koncepta i mislim da smo to učinili u pravo vreme. U Čačku ima nekoliko srednjih i malih preduzeća koja mogu poslužiti kao primer uspešnih digitalizovanih firmi," rekao je prof.dr Vidosav Majstorović sa Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Foto: Infopress

Tim Naučno tehnološkog parka organizovao je komunikaciju posredstvom svog You tube kanala.

Panel diskusiji prisustvovali su brojni predstavnici privrede, kao i lokalne samouprave. Događaj je organizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar