Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nikitović: Budžet Požege za 2021. čvrst i razvojni

post-title


Požega - Uz poštovanje svih propisanih mera zaštite od vurusa korona, danas je u sali bioskopa, održana 4. sednica Skupštine opštine Požega.

Odbornici su izglasali predlog odluke o rebalansu budzeta i izveštaj o izvršenju budzeta opštine za prvih devet meseci ove godine. Potvrdu je dobio i planirani budzet za 2021. godinu u iznosu od 930 miliona dinara, što je za oko 50 miliona više nego u tekućoj godini.

Obrazlažući predlog odluke o budzetu predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović je istakao da će planirani budzet, omogućiti ulaganja u infrastrukturu kako u seoskom tako i u gradskom području, sprovođenje mera socijalne politike i afirmisanje razvoja poljoprivrede.

„Ukupni prihodi budzeta za 2021. godinu planirani su u oznosu od 931 milion dinara, od čega su tekući prihodi 886 miliona, a preneta sredstva iz 2020. godine su 45 miliona dinara. Predlog odluke i budzetu opštine Požega za 2021. godinu prema mišljenju predlagača Opštinskog veća i mišljenju izrađivača Odeljenja za budzet i finansije, nacrt odluke o budzetu predstavlja čvrst i stabilan budzet koji u periodu restriktivnih i makroekonomskih mera izazvanih posledicama pandemije korona virusom, daje solidnu osnovu za sprovođenje ozbiljne socijalne politike, izgradnju nove i održavanje postojeće lokalne infrastrukture, afirmisanje razvoja poljoprivrede subvencionisanjem poljoprivrednih proizvođača u smislu nabavke opreme, odnosno fizočkih sredstava za poljoprivredna gazdinstva, ulaganje u kapitalne projekte o kontinuitet u odgovornom odnosu prema obrazovanju i kulturi kao i svim drugim budzetskim korisnicima”, kazao je predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar