Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



SC "Mladost": Uspešna godina uprkos svim izazovima i specifičnim uslovima

post-title


​Godina koja odbrojava svoje poslednje sate će svakako ostati upamćena u istoriji čovečanstva. Globalna borba protiv epidemije nije zaobišla ni našu zemlju. U tako specifičnim uslovima života i rada, u Ustanovi za fizičku kulturu Sportski centar ''Mladost'' se mogu pohvaliti ostvarenim rezultatima na svim poljima.

Ostaće zapamćeno i zabeleženo da su upravo u 2020.godini realizovana dva kapitalna projekta na prostoru Ustanove, koji će služiti generacijama koje dolaze. Završetak radova na rekonstrukciji atletskog stadiona i rekonstrukcija gradske plaže su svakako projekti koji su obeležili godinu za nama i čijom je realizacijom sam Sportski centar ''Mladost'' dobio jednu sasvim drugu dimenziju.

''Veoma sam srećan i zadovoljan što smo uprkos problemima sa kojima se svi suočavamo uspeli da realizujemo dva tako velika projekta ne samo za našu Ustanovu, već i ceo grad Čačak. Podsetiću da je atletski stadion rekonstruisan nakon skoro tri i po decenije i da je naš grad dobio jedan tako reći potpuno nov i funkcionalan sportski objekat. Koliko je to bilo bitno najbolje ilustruje podatak da je staza puna korisnika od ranih jutarnjih do kasnih večernjih sati svakoga dana. Organizovali smo redarsku i čuvarsku službu svih 24 sata, a ja moram da pohvalim korisnike koji se prema stazi odnose korektno poštujući pravila ponašanja na objektu ovakvog tipa. Rekonstrukcija gradske plaže je nešto o čemu su sigurno maštale generacije Čačana. Dobili smo jedan izuzetan prostor koji pruža sadržaje tokom celog dana, a iskreno se nadam da će biti pravi kada se steknu uslovi za kupališnu sezonu'' – rekao je direktor SC ''Mladost'' Miloš Stevanić, koji podseća na još jedan pomalo zaboravljen detalj iz 2020.godine:

''Uz sve probleme sa kojima smo se suočavali ne mogu zaboraviti noć između 23. i 24.juna, kada smo uz pomoć brojnih sugrađana branili i odbranili atletsku stazu i gradsku plažu koji su kao i ceo prostor Ustanove bili na udaru nabujale Morave. Podsetiću da je staza samo nekoliko dana ranije predata na korišćenje građanima Čačka, a da su radovi na plaži bili u završnoj fazi. Solidarnost građana i pomoć zaposlenima u SC ''Mladost'' te noći je pobedila ćud prirode i odnela veliki trijumf nad nabujalom rekom''.
​Pored ove dve kapitalne investicije u 2020.godini se dosta uložilo i na poboljšanju sportske i rekreativne infrastrukture. Posle više decenija rukometni teren je dobio novu asfaltnu podlogu, dok je u saradnji sa Gradom Čačkom izgrađeno i rekonstruisano još devet igrališta. O svima njima se stara Sportski centar ''Mladost''. Takođe je urađen i parterni prilaz, odnosno ulaz na atletski stadion, tako da je ceo ovaj prostor uz rekonstruisani gradski bedem dobio jedan sasvim novi izgled i postao omiljeno mesto za Čačane svih generacija.

​Sve ovo je urađeno u veoma specifičnim uslovima poslovanja. Korona je itekako umanjila sopstvene prihode. Podsetićemo da se hala Mladost u Atenici već devet meseci nalazi u režimu privremene Kovid bolnice, da je kupališna sezona na bazenima trajala tek desetak dana, da klizališne sezone zbog aktuelne epidemiološke situacije neće biti… Ipak domaćinskim poslovanjem uz veliku požrtvovanost svih zaposlenih, godina za koju mnogi kažu ne ponovila se, može se smatrati uspešnom.

BORBA PROTIV KOVIDA
''Plava hala je već devet meseci u režimu privremene Kovid bolnice. Naši radnici i u ovim trenucima pomažu zdravstvenom osoblju i svakodnevno dopremaju boce sa kiseonikom do svakog bolesnika. Učestvovali su i u opremanju hale za potrebe borbe protiv Kovoda i ja im se i ovom prilikom izuzetno zahvaljujem na hrabrosti i borbenosti koju su pokazali u ovim teškim vremenima''.

HRAM KOŠARKE POSTAO ČLAN PORODICE
''Poznato je da smo pre nekoliko dana preuzeli rukovođenje halom kraj Morave. Reč je o starom i legendarnom sportskom objektu pod čijim svodovima su nastupale najveće legende čačanskog, srpskog i jugoslovenskog sporta. Velika obaveza, ali smatram da imamo dovoljno kadrovskih i tehničkih kapaciteta da ovaj objekat ostane prepoznatljiv, ali pre svega funkcionalan za odigravanje utakmica najvišeg regionalnog ranga''.

DECEMBARSKA NAGRADA
''Sama činjenica da su inicijativa i predlog za Decembarsku nagradu potekli od Čačanskog sportskog saveza i 50 klubova svih sportskih grana, kao i trojice najvećih čačanskih sportista Radmila Mišovića, Slavoljuba Pipera i Mića Brkovića dovoljno govori da smo ostvarili rezultate vredne poštovanja. Veliko priznanje, ali i obaveza kako za rukovodstvo, tako i sve zaposlene u Sportskom centru ''Mladost'' da nastavimo sa vrednim radom i opravdamo epitet sportskog servisa svih građana Čačka, kojima ovom prilikom čestitam predstojeće praznike, uz želju za pre svega dobrim zdravljem''.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar