Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanske škole spremne za početak drugog polugodišta

post-title


Prema kalendaru obrazovno- vaspitnog rada prilagođenom epidemiološkoj situaciji zimski raspust se danas završava, a u ponedeljak počinje drugo polugodište za učenike osnovnih i srednjih škola. Nastava će biti organizovana tako da đaci nižih razreda osnovnih škola neposredno prate predavanja, dok će učenici od 5. do 8.razreda pratiti nastavu naizmenično, neposredno i onlajn. U srednjim školama na nedeljnom nivou menjaće se grupe koje nastavu prate na daljinu i iz školske klupe.

U Čačanskoj gimnaziji sve je spremno za početak nastave u drugom polugodištu. Uz poštovanje uputstava dobijenih od Ministarstva prosvete, učenici će pratiti predavanja po kombinovanom modelu.

,,Polovina učenika iz jednog odeljenja dolazi u školu jedne sedmice, druga prati onlajn, a naredne nedelje se smenjuju. Mi smo ovih dana obavili sve pripreme. Očistili smo sve prostorije koje će se koristiti, a takođe smo učenicima i nastavnicima poslali obaveštenje što se tiče načina rada, rasporeda časova, smena i učionica. Potpuno smo spremni i nadamo se da su se i učenici i nastavnici uželeli neposrednog načina rada,” rekao je direktor Gimnazije u Čačku, Ivan Ružičić.

Ivan Ružičić, direktor Gimnazije - Foto: Infopress

Model izvođenja nastave prilagođen je uzrastu i stečenom nivou znanja, pa je deci u nižim razredima omogućeno da predavanja prate neposredno, kako bi lakše stvorili bazu za gradivo koje ih očekuje u daljem školovanju. Nadležni smatraju da se uz poštovanje svih protivepidemijskih mera i izvođenje nastave u grupama od 15 učenika stiču uslovi za vraćanje u redovne tokove rada škola u Moravičkom okrugu.

,,Nama se čini da su se, i na teritoriji Moravičkog okruga, a to prati i Radni tim na nivou grada Čačka, potpuno stekli uslovi za vraćanje u škole. U ovom trenutku imamo prijavljeno 15 pozitivnih učenika i 13 nastavnika i vaspitača na teritoriji celog Moravičkog okruga. Nadamo se da će i oni svi uskoro biti dobro, kako bi se nastavi pridružili od 18. januara,” istakla je načelnica Školske uprave za Moravički upravni okrug, Slađana Parezanović.

Slađana Parezanović, načelnica Školske uprave za Moravički okrug - Foto: Infopress

Iz školske uprave apeluju na roditelje da febrilnu decu ne šalju u školu, da bi se smanjili rizici širenja infekcije Korona virusom.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar