Narodni poslanik iz Čačka Marko Parezanović objavio je na svom fejsbuk profilu da se prijavio za vakcinaciju protiv virusa Covid 19. On je napisao da je odabrao kinesku vakcinu.

2014. i 2016. godine na inicijativu predsednika Srbije, a tadašnjeg premijera Aleksandra Vučiča, kineski premijer i predsednik posetili su Srbiju prvi put posle punih 30 godina. Nakon toga zajedno smo spasili Smederevo i Bor, pokrenuli brojne infrastrukturne projekte sa NR Kinom, a sada smo među prvima dobili milion doza kineskih vakcina protiv virusa Covid 19. Ponovo se pokazalo da je Vučić ozbiljan državnik i vizionar i pokazalo se koliko je tada bio u pravu kada je tvrdio da je saradnja Srbije i NR Kine, jedne od najmoćnijih svetskih sila, važna i korisna za našu zemlju. Pre nekoliko dana prijavio sam se za vakcinaciju protiv korona virusa i odabrao sam upravo kinesku vakcinu“- napisao je Parezanović.

Podsetimo, danas je iz Kine u Srbiju stiglo milion doza Sinofarm vakcine, a avion sa pošiljkom dočekali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Čen Bo. Srbija je prva evropska država koja je dobila vakcine iz Kine.

Foto: Tanjug

Hteo bih da se zahvalim predsedniku Si Đipingu i kineskom rukovodstvu za ovu pošiljku sa milion doza vakcine“, izjavio je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here