Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Parezanović se prijavio za vakcinaciju i odabrao kinesku vakcinu

post-title


Narodni poslanik iz Čačka Marko Parezanović objavio je na svom fejsbuk profilu da se prijavio za vakcinaciju protiv virusa Covid 19. On je napisao da je odabrao kinesku vakcinu.

"2014. i 2016. godine na inicijativu predsednika Srbije, a tadašnjeg premijera Aleksandra Vučiča, kineski premijer i predsednik posetili su Srbiju prvi put posle punih 30 godina. Nakon toga zajedno smo spasili Smederevo i Bor, pokrenuli brojne infrastrukturne projekte sa NR Kinom, a sada smo među prvima dobili milion doza kineskih vakcina protiv virusa Covid 19. Ponovo se pokazalo da je Vučić ozbiljan državnik i vizionar i pokazalo se koliko je tada bio u pravu kada je tvrdio da je saradnja Srbije i NR Kine, jedne od najmoćnijih svetskih sila, važna i korisna za našu zemlju. Pre nekoliko dana prijavio sam se za vakcinaciju protiv korona virusa i odabrao sam upravo kinesku vakcinu"- napisao je Parezanović.

Podsetimo, danas je iz Kine u Srbiju stiglo milion doza Sinofarm vakcine, a avion sa pošiljkom dočekali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasadorka Kine Čen Bo. Srbija je prva evropska država koja je dobila vakcine iz Kine.

Foto: Tanjug

"Hteo bih da se zahvalim predsedniku Si Đipingu i kineskom rukovodstvu za ovu pošiljku sa milion doza vakcine", izjavio je Vučić.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar