Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Odlična partija Borca nedovoljna za pobedu nad ekipom Budućnosti, povreda Đokovića (VIDEO)

post-title


U okviru 16. kola ABA lige košarkaši Borca su na parketu dvorane kraj Morave ugostili podgoričku Budućnost. Baš kao u meču odigranom u prestonici Crne Gore, i ovog puta je kao pobednik izašao tim Petra Mijovića, koji je savladao izabranike Marka Marinovića rezultatom 72:76 (21:25; 16:19; 12:18; 23:14).

Prvi napad za domaćina izborio je Miletić, koji je isti i okončao dobrim prodorom i polaganjem. Ali u nekoliko narednih ofanziva usledile su bravure igrača Budućnosti, koji su vezali osam poena. Tek nakon par minuta seriju gostiju prekinuo je Miletić novim polaganjem. Međutim, uprkos velikom trudu, domaćin nije uspevao da pronađe pravi ritam u napadu. Samo individualnim rešenjima dolazio je do poena. Istina, nije ni Budućnost briljirala, ali je igrala taman toliko da drži rivala na odstojanju. Najviše što su gosti imali bilo je plus sedam (14:21), a nakon poena Rida. Naravno, trener Marinović je odmah pozvao minut odmora kako bi zaustavio dobre minute Budućnosti. Ogroman peh po Borac desio se krajem deonice, kada je posle jednog prodora i kontakta sa Ejimom stradalo koleno Đokoviću, zbog čega je u velikim bolovima napustio teren. A što se tiče igre, domaćin je predvođen Džonsom, koji je vezao pet poena, uspeo da u završnici priđe protivniku na minus četiri (21:25).

Drugi kvratal otvorila je Budućnost dobrim napadom, koji je okončao Apić polaganjem lopte u koš. Nakon tog poteza usledilo je nekoliko loših rešenja na obe strane, koje je posle skoro dva minuta prekinuo Ivanović pogotkom za tri. Tim košem Budućnost je pobegla na plus devet (21:30), što je bilo najveće vođstvo do tog trenutka. Tek nakon više od tri minuta košarke i domaći igrači su poentirali, prvo Džons, a zatim i Kočović. Ali ponovo je usledilo nekoliko napada u kojima je Borac jeftino primao koševe. Na taj način je Budućnost ponovo stekla plus devet (28:37). Čačani su ipak imali odgovor, pa su drastično smanjili zaostatak (35:37). Budućnost je adekvatno reagovala, pa je na svoj konto upisala suficit od sedam poena (37:44), sa kojim je otišla na veliki odmor.

Malo konfuzno su domaći igrači ušli u drugo poluvreme, pa su načinili nekoliko grešaka. Srećom po Čačane, Budućnost to nije znala da naplati. Loše minute Borca prekinuo je Miletić zakucavanjem. Taj potez kao da je malo probudio čačanski tim, koji je zaigrao sa više živosti. Ali Kobs je uspevao da održi rastojanje među taborima, što poenima, što asistencijama. Štaviše, nakon koša Rida gosti su stekli prvo dvocifreno vođstvo na utakmici (43:54). Prirodno, Marinović je ponovo zatražio tajm aut kako bi stabilizovao svoj tabor. Ipak, taj potez nije urodio plodom, jer je Budućnost do isteka trećeg dela igre u svojim rukama zadržala kontrolu, pa je čak i povećala prednost (49:62).

Tri dobra i učinkovita napada vezao je Borac po otvaranju poslednjeg dela igre, kojima je smanjio zaostatak na jednu cifru (55:62). To je dobrano uticalo na samopouzdanje domaćina, koji je igrao daleko bolje. Naravno, bilo je tu i grešaka, ali ipak je čačanski tim ostavljao neuporedivo bolji utisak. Kada je Kočović pogodio za tri, Borac je posle dužeg perioda prišao na svega četiri poena zaostatka (63:66). A za to vreme gosti su delovali prilično pometeno. Tome u prilog ide podatak da su postigli svega četiri poena za pet minuta igre. Razume se, Mijović je pokušao da probudi svoj tim. U nastavku susreta rasplamsala se velika borba. Borac je osokoljen dobrom igrom nastojao da potpuno anulira suficit rivala, pa i da povede. Nakon poena Kočovića rezultat je bio poravnat (69:69). U skladu sa očekivanjima poslednja dva minuta bila su vrlo napeta. Prvi je odgovornost preuzeo Ivanović, koji je vratio svom timu prednost. Onda je već u sledećem napadu odgovorio Džons, koji je pogodio za tri. Potom je za goste poentirao Ejim, i to dva puta, prvo jednom sa linije penala, pa za tri, čime je svom timu doneo dva vredna boda. Naravno, Borac je u preostalom vremenu pokušao da nešto promeni, ali avaj, naum ostade jalov.

Čačak – Dvorana kraj Morave. Sudije: Boltauzer, Nedović, Špendl.

Borac: Tornton, Smit 14, Đoković, Miletić 11, Gavrilović, Kočović 16, Nerandžić 2, Karapandžić, Novaković 4, Džons 12, Todorović 10, Čarapić 3.

Budućnost: Kobs 19, Ivanović 9, Ejim 13, Šehović, D. Nikolić 2, Apić 7, Mitrović 2, Dela Vale 6, Z. Nikolić, Popović 4, Rid 14, Žugić.

https://www.youtube.com/watch?v=mXWf6DLy2tc
https://www.youtube.com/watch?v=5WjFIpNJuak
Standings provided by SofaScore LiveScore


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar