Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Teška mehanizacija Srbijašuma uništila put u ivanjičkom zaseoku Podjavor: Zaposleni u ovom javnom preduzeću voze sedam đaka do škole

post-title


Ivanjica – Izvlačenjem drva i vučom stabala po putu, potpuno su oštećeni pojedini putni pravci koji vode do udaljenih planinskih sela. U zaseoku Podjavor u Kušićima situacija je najalarmantnija, a sedmoro dece nije moglo da stigne ni do škole.

„Kao da nama nije dovoljno teško što živimo u ovakvim uslovima, pa se oni svakodnevno pogoršavaju. Preko zime ogroman sneg, ali i kad okopni problem nije rešen jer je put koji vodi do naših kuća potpuno nefunkcionalan. Letos smo put nasuli materijalom, ali on sada usled konstantnog prolaska mehanizacije „Srbija šuma“ izgleda kao preorana njiva. Imamo sedmoro đaka, do škole ne mogu normalno da stignu“, izjavio je Radoje Zarić iz zaseoka Podjavor.

Predstavnici JP „Srbijašume“, kao odgovorni, zajedno sa predsednikom opštine Ivanjica obišli su ovaj putni pravac i doneli odluku da oni prevoze đake do škole dok deonica ne bude sanirana.

„Sanacija puta u Podjavoru započeće čim to dozvole vremenksi uslovi. Krajnji rok za početak radova je kraj marta ili početak aprila i pravac će biti potpuno rekonstruisan. Sve što se kasnije bude javljalo od oštećenja saniraće će takođe Srbijašume. Poučeni ovim iskustvom od sada na svakoj lokaciji gde ovo javno preduzeće bude vršilo eksploataciju šume, pre toga biće urađena sanacija puta ukoliko je u lošem stanju“, izjavio je Momčilo Mitrović predsednik opštine Ivanjica.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar