Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



U Srbiju stiglo i 150.000 doza vakcine Astra-Zeneke

post-title


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je na aerodromu "Nikola Tesla" avion kojim su u Srbiju dopremljene vakcine kompanije Astra-Zeneka.

Vučić je u četvrtak rekao da je u pitanju prvih 150.000 doza vakcine Astra-Zeneka.

Foto: REUTERS/Dado Ruvic

On je za RTL rekao i da će Srbija uskoro biti prva u Evropi po vakcinaciji, dok je po broju građana koji su dobili i drugu dozu vakcine sada već prva.

Osim predsednika Vučića, na aerodromu su i ministar Zlatibor Lončar i ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud.

Predsednik je rekao da je zahvalan britanskoj ambasadorki i otpravniku poslova indijske ambasade na vakcinama.

"Hvala što podržavate Srbiju i što ste dozvolili da uvezemo iz Indije.

Ovaj trenutak je od velikog značaja za nas", rekao je Vučić.

Posle današnje isporuke Srbija postaje jedna od retkih zemalja u svetu u kojoj će građani moći da biraju između četiri različite vakcine protiv virusa korona - američko-nemačke "Fajzer/Biontek", ruske "Sputnjik V", kineske "Sinofarm" i britansko-švedske "AstraZeneka".

Očekuje se da će u Srbiju danas stići i novi kontigent od 50.000 doza ruske vakcine "Sputnjik V", što je ranije najavio ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Inače, ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je u petak da je Srbija potpisala novi ugovor sa kompanijom "Fajzer-Biontek", tako da će u našu zemlju u drugom kvartalu umesto 500.000 vakcina, stići 1,2 miliona, a u trećem umesto 400.000 - 1,19 miliona doza vakcina.

U Srbiju je do sada stiglo najviše kineskih vakcina "Sinofarm" - milion i po doza.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar