Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ruši se 12 objekata u Trbušanima kod Čačka zbog gradnje trase autoputa od Preljine do Požege: Iseljavanje šest porodica do početka aprila

post-title


Čačak - Na gradnji auto-puta "Miloš Veliki", užurbano se radi, a prema najavama  rok za  završetak je do kraja ove godine.  Na trasi ovbog dela koridora, našlo se i dvanaest objekata u selu Trbušani kod Čačka, u vlasništvu šest porodica, a koji će morati biti porušeni.

„Radi se o šest domaćinstava u kojima svako ima po jednu i više stambenih jedinica. Pored toga biće srušeni i pomoćni objekti, staje, tremovi a moraće da se sruši čak i jedna farma kokošaka”, kaže za ageniciju RINA, Milan Pavlović, predsednik MZ Trbušani, kome će takođe domaćinstvo biti izmešteno, a kuća porušena.

Meštani sela Trbušani se postigli dogovor sa prestavnicima "Beograd puteva" za obeštećenje. Pavlović ističe da su se svi uglavnom dogovorili sa državom, ali uz određene klauzule da svoja dodatna potraživanja mogu tražiti na sudu, koja neće uticati na odlaganje početka radova na toj deonici auto-puta.

„Od šest porodica koje će biti iseljene, dve će potražiti dodatne procene na sudu, ali je činjenica da se svi iseljavamo i da ti dodatni zahtevi neće uticati na početak radova. Jasno je da nam je svima teško jer se radi o našoj dedovini, ali sa druge strane da se radi o višem državnom interesu. Moje domaćinstvo čine dve kuće, dva pomoćna objekta sa 28 ari placa, žao mi je, ali sam svestan da je auto - put nešto šte je veoma važno“, kaže Pavlović.

Njegov komšija Dragiša Pavlović već je skinuo krov sa kuće, raskrčio dvorište i priprema pokućstvo za selidbu.

Foto: RINA

„Crep ćemo iskoristiti, kao i sav nameštaj iz kuće. Štalu i ovce poklanjamo manastiru, a već smo kupili plac u centru sela gde krećemo sa gradnjom kuće,” kazao je Dragiša.

Na pitanje da li je zadovolljan dogovorom sa državom, kaže da je prvo bilo i da i ne, ali da su kasnije uvažili neke primedbe, pa su došli do dogovora koji je već država ispoštovala.

Do sada je od šest porodica izmeštanje domaćinstava i rušenje objekata naplatilo njih četiri, dok dve još nisu potpisale. Svima je rok da se isele do početka aprila.

Inače, radovi na tom delu trase već su počeli, a iskop je već prišao prvim kućama.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar