Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



NBS inovirala servis za plaćanje računa QR kodom

post-title


Narodna banka Srbije je uvela novu uslugu u okviru servisa Generator/Validator kojom je omogućila generisanje i preuzimanje naloga za uplatu s NBS IPS QR kodom.

 

- Privredni subjekti koji su do sada korisnicima dostavljali nalog za uplatu u papirnoj formi, od sada mogu da šalju račune sa NBS IPS QR kodom imejlom, a platilac će jednostavnim skeniranjem koda u aplikaciji mobilnog bankarstva, bez prekucavanja podataka, bez štampanja uplatnice i bez grešaka, jednostavno izvršiti plaćanje - navodi se u saopštenju NBS.

 

Iz NBS podsećaju da su ranije omogućili svim privrednim subjektima da na jednostavan način kreiraju – generišu NBS IPS QR kod, popunjavanjem definisanih elemenata prikazanih u formi polja za popunjavanje i da tehnički provere ispravnost (validaciju) već pripremljenih IPS QR kodova za račune putem servisa Narodne banke Srbije Generator/Validator.

 

- Unapređenjem navedenog servisa sada je svim korisnicima omogućeno i preuzimanje naloga za uplatu s pripremljenim NBS IPS QR kodom, te korisnici mogu preuzeti tehnički ispravan kod na nalogu za uplatu -saopštila je centralna banka.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar